След дъждовете, най-после дойде ред и на горещите дни. Жаркото

...
След дъждовете, най-после дойде ред и на горещите дни. Жаркото
Коментари Харесай

Пловдивчани напълниха басейните СНИМКИ

След дъждовете, най-сетне пристигна ред и на горещите дни. Жаркото слънце и лекият лъх напразно са основните виновници за положителното въодушевление в Пловдив. Сред най-любимите места на събиращите витамин Д и тази година са басейните.

„ Сигурността стартира от тук “ – с тези думи и с усмивка на уста, охранителят Георги посреща посетителите на Aqualand.

С джапанки и хавлии в ръка, десетки посетители чакат търпеливо реда си пред портите на комплекса. Между 9 ч. и 10 ч. през седмицата входът за възрастните е 15 лева, а през почивните дни - 20лв. Редовната цена за всички, които обичат да си поспиват до късно е 25лв., а малчуганите, които не са по-високи от 120 см, влизат гратис.

„ Ние сме едни от първите запалянковци “ – споделя Мая, която е пристигнала през днешния ден с дъщеричката си. „ Малката обича да се пуска по пързалките и не можах да й откажа да дойдем тук. Много се вълнува и всяко лято си чака пързалките. Кръстила е едната Милка и там се пуска най-често “, добавя дамата.

Атракциите са забавни освен за мъниците, а и за огромните. От заран до вечер по стълбите, наредили се на опашка, са както младежи, по този начин и възрастни хора – всички те чакащи да влязат в устата на Кобрата. Други желани пързалки от гостите са Камикадзе, Центрофуга и Цунами.

На дебела сянка под дърветата са пиещите мента и бира. Играта на карти и яденето на вкусни сандвичи радва през днешния ден възпитаници от Лиляната, пристигнали да заловен малко загар, любувайки се на първите дни от лятната почивка.

С книга в ръка и цигара в уста от сутринта на шезлонга е и Наташа. „ Харесва ми ситуацията, по тази причина пристигам тук. Кафето също не е неприятно “ – твърди на негоден български момичето.

Към обяд на плажа стартират и вълните. Водата в специфичния басейн с декор на жребци стартира лека-полека да се повдига, образувайки талази съвсем като тези на морето. Дори температурата вътре е близка до тази на южното ни Черноморие – към 23 градуса.

Със веселба и горещи пристрастености, напръскване с масла за загар и ледени коктейли отминава денят за пловдивчаните, избрали басейна.

Очаква се на следващия ден слънцето отново да се спре над града под тепетата и още повече хора да му се радват по бански.

Снимки: Атанас Кънев

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР