След четвърто поредно гласуване за избор на председател на 48-ото

...
След четвърто поредно гласуване за избор на председател на 48-ото
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Утре в 10 часа или народът ще ни измете

След четвърто следващо гласоподаване за избор на ръководител на 48-ото Народно заседание отново не беше определен ръководител на Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Никола Минчев от „ Продължаваме промяната ” събра утвърждението на 97 гласа, „ срещу ” гласоподаваха 42, въздържаха се 100 народни представители.

Росен Желязков от ГЕРБ бе подсилен от 67 депутати, „ срещу ” бяха 87, въздържаха се 85 души.

Отново влизаме в Параграф 22, съобщи председателстващият съвещанието Вежди Рашидов след четвъртото гласоподаване и след последвалия неотложно балотаж.

Христо Мутафчиев пита дали сме естествени, заяви от председателското място в Народно събрание Рашидов, четейки получен смс от артиста и ръководител на съюза на артистите.

Рашидов се обърна към народните представители още един път с апел да седнат на масата.

Ако не седнем и не се разберем като на една кръгла маса, в името на българския народ, тъй като той е на всички ни, аз мисля, че народът ще измете всички нас. Да помъдруваме още малко и на следващия ден в 10 часа ще продължим съвещанието, съобщи Рашидов, с което първото съвещание на 48-ото Народно събрание продължава и в четвъртък.

Лидерът на " Български напредък " Стефан Янев предложи да се излъчи една кандидатура за ръководител на Народно събрание.

" С тази липса на конструктивизъм и липса на разговор дали ще се съберем на следващия ден или вдругиден, и ще повторим същото упражнение, просто е безсмислено. Да използваме думи като фарс, цирк или друга, няма смисъл. Нашата активност през днешния ден е непродуктивна и това става пред очите на българския народ. Пред очите на тези 3 млн. негласуващи ", сподели Янев след четвъртия безрезултатен опит за избиране на ръководител на Народно събрание.

Предлагам на Председателски съвет да се опитаме да излъчим една кандидатура, която да се гласоподава, сподели още Янев.

Съпредседателят на „ Демократична България ” Христо Иванов съобщи пред медиите в Народното събрание, че на гласуването на следващия ден, разпоредбите ще бъдат същите. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР