След четири неуспешни опита за избор на председател на Столичния

...
След четири неуспешни опита за избор на председател на Столичния
Коментари Харесай

На живо: Пети опит за избор на председател на СОС

След четири несполучливи опита за избор на ръководител на Столичния общински съвет, през днешния ден общинските съветници вършат пети опит. 



Този път групата на ПП-ДБ- " Спаси София " предлага нов претендент - най-възрастният член на СОС Грети Стефанова от ДСБ.  Новината пристигна рано тази заран от Борис Бонев, който беше доскорошен канидидат за поста, повдигнат от най-голямата група общински съветници в градския парламент. По думите му Стефанова можела да бъде консенсусна фигура по схемата, по която предишния парламент беше определен за ръководител най-възрастният народен представител Вежди Рашидов.

Столичният общински съвет приключи предходното си съвещание на 7 декември и отсрочи за 18 декември избора на ръководител. Това се наложи, защото още веднъж не бе реализирано единодушие.

Кандидатите на партиите през по-миналата седмица бяха от " Българска социалистическа партия за България " - Диана Тонова, " Възраждане " - Красимир Гълъбов, " ИТН " - Пламен Данаилов. От " Продължаваме промяната - Демократична България " ( " Спаси София " ) отдръпнаха кандидатурата на Борис Бонев, а от ГЕРБ-СДС не издигнаха претендент.

Изборът на ръководител на СОС не търпи отсрочване, написа в профила си във Facebook кметът на София Васил Терзиев през вчерашния ден. Той акцентира, че всички общински съветници са длъжни да защитят един единствен интерес - този на софиянци.



Нека в СОС се схващат както могат. На нас втора сглобка ще ни пристигна допълнително. Това сподели в събота в Казанлък водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който беше посетител на Националната зимна академия " Лидерството и мирът - отговорности и провокации пред дамите на управителни позиции ". " Ние не участваме в договарянията за ръководител на СОС ", означи Борисов. 

Снимки: Агнес Методиева

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР