След бягството на бившия премиер Никола Груевски от Македония, използвайки

...
След бягството на бившия премиер Никола Груевски от Македония, използвайки
Коментари Харесай

След бягството на Груевски, в Македония предлагат да се прибират личните карти на обвиняемите

След бягството на някогашния министър председател Никола Груевски от Македония, употребявайки само персоналната си карта, македонските управляващи ще търси метод на обвинените да бъде отнеман и този документ за идентичност като мярка за сигурност, оповестява електронното издание на скопския вестник „ Независен “.

Премиерът на югозападната ни съседка Зоран Заев съобщи, че правосъдната система работи и търси способи по какъв начин да се реши този въпрос, предвид на това, че персоналната карта е единственият документ за идентичност на обвинените на независимост, т.е. на тези, които не са в ареста.

„ Съдът към този момент не може да лишава единствено паспорт, би трябвало да взима и персонална карта, тъй като имаме прилежащи страни, в които пътуваме единствено с този документ. Изземването на паспорта за попречване прекосяване на държавната граница, не е задоволителна мярка. Законът би трябвало да се промени. Правосъдната система работи и търси способи “ за споразумяване на въпроса, увери македонският министър-председател.

Властите явно не са предвиждали или не желали да плануват, че обвинените, на които е лишен единствено паспортът, могат да избягат от Македония с персонална карта, предвид на интернационалните контракти, които е подписала страната при ръководството на ВМРО-ДПМНЕ със прилежащите страни като Сърбия, Черна гора, Албания, Косово.

Груевски избяга с персонална карта и съгласно неофициална информация я е употребявал за пресичането на границата сред Черна гора и Сърбия. Бившите разузнавачи Горан Груевски и Никола Бошковски, на които също им бяха отнети персоналните карти, избягаха с подправени паспорти. И двата случая обаче демонстрираха нефункционалноста на институциите, разясняват от редакцията. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР