След броени дни светът отново ще бъде футбол. Този път

...
След броени дни светът отново ще бъде футбол. Този път
Коментари Харесай

Три дами на Световно: Лилия Мустакова и защо футболът не принадлежи само на единия пол

След броени дни светът още веднъж ще бъде футбол. Този път няма да си имаме футболно лято, а футболна зима, само че едно е несъмнено - пристрастеностите още веднъж ще са нажежени до алено!

Специално за този празник на спорта Нова Броудкастинг Груп  са подготвили богата стратегия, профилирани рубрики, настоящи събеседници, вести, разбори и репортажи, които започват на 20 ноември в ефира и в платформите на медията. " Като за международно " ще бъде специфичното студио, отдадено на най-голямото събитие в света на футбола.

Водещите, които всекидневно ще срещат феновете с най-интересното от надпреварата, са новите телевизионни тандеми на публицистите Павлета Рашкова - Мирослав Арабаджиев и Лилия Мустакова - Ясен Деянов. Екипът, който ще реализира директни връзки от горещите точки на дуелите от мястото на събитието, включва репортерите и коментатори Валерия Видева-Желязкова, Георги Славчев, Георги Драгоев, Петър Иванов, Виктор Врачев и Илия Атанасов, както и операторите Александър Анчев и Ивайло Георгиев. Зад студийната и коментарна стратегия в „ Като за международно “ стоят най-опитните спортни публицисти в дирекция „ Спорт “- Борислав Борисов, Гено Даскалов, Петър Виденов и Димитър Танев.

Сред имената на публицистите, които ще отразяват Световното, се открояват три дами, с които ще ви срещнем преди старта на Мондиала. 

Кои са обичаните футболисти на Валерия Видева, Лилия Мустакова и Павлета Рашкова? Как са се запалили по футбола? Имат ли място дамите в най-вече мъжкия свят на футбола? И за кой ще викат на Световното? Трите дами дават отговор на тези и още доста забавни и занимателни въпроси!

Нашата първа среща е с Лилия Мустакова, която всички познават като водещата на утринните новинарски емисии по NOVA. Оказва се, че с изключение на страховит публицист, тя е и разпален футболен почитател:

***

Какво те възпламени по публицистиката? Винаги ли си мечтала да се занимаваш с това?

Винаги съм желала да се занимавам с публицистика. Когато бях малко дете, всяка вечер фамилията се събираше да гледа новините от деня. Това остави трайно усещане в мен. Когато пораснах и имах опция да го обмисля по-добре, публицистика изглеждаше като най-хубавата специалност за мен. Защото е доста значимо да бъдеш добре осведомен.

А какво те възпламени по футбола и спорта като цяло?

Първият мач, на който попаднах, беше финалът на Шампионската лига през 2005 година, сред Ливърпул и Милан – дядо ми го гледаше по малкия екран. Въпреки че тогава не разбирах доста разпоредбите, страстта беше незабравима. Проявих интерес към още един мач, след това още един. И по този начин се образува любовта ми към футбола.

 Лилия Мустакова Красена Ангелова/NOVA

Как една нежна дама оцелява в мъжкото царство на футбола?

Мисля, че тези стандарти от дълго време са изгубени и за благополучие, тъй като са извънредно нездравословни. Не се считам за нежна дама, в противен случай – считам, че съм мощна жена, с темперамент, която не се тормози от персоналните си ползи. Затова в никакъв случай не ми се е налагало да „ оставам жив “. Футболът не принадлежи на нито един пол, без значение дали някой счита, че е по този начин или не.

Практикуваш ли някакъв спорт сега?

Работата ми е много физически дейна и лишава огромна част от времето ми. Затова по-скоро избирам да се разходя на пресен въздух с другари, когато имам опция. Когато бях по-малка, упражнявах волейбол и баскетбол, само че поради тежка контузия, за жалост, не можах да продължа да се развъртвам в тази област.

Какво правиш, когато имаш неприятен ден и искаш да се почувстваш по-добре?

Прекарвам времето си с обичаните си хора. Те постоянно могат да ме накарат да се усещам по-добре и да сложат усмивка на лицето ми. Обичам от време на време да излизам от действителността с хубава книга, филм или сериал, огромен почитател съм и на компютърните игри. Играя непрестанно.

 Лилия Мустакова Красена Ангелова/NOVA

С коя своя победа се гордееш най-вече?

Кариерата ми. Знам какъв брой труд, време и саможертви е лишило да бъда там, където съм сега и считам това за една от най-големите ми победи.

Кога се чувстваш като първенец?

Когато съумея да се наспя. Смените ми като водещ на утринните вести стартират в 4:30 сутринта, което значи, че алармата ми ме разсънва в 3:30. По принцип от дълго време съм привикнала на този режим. Но когато съумея да се наспя, в действителност се усещам щастлива.

Каква персонална купа се стремиш да спечелиш?

Да съм добър човек. И е купа, която въобще не е мъчно да спечелиш, стига да имаш предпочитание. Но там няма край като в Световното по футбол, това съревнование си е цялостен живот.

 Лилия Мустакова Красена Ангелова/NOVA

Кой е обичаният ти футболист?

Няма по какъв начин да загатна единствено един, невероятно е. Част от имената, за които се сещам в този момент са Стивън Джерард и Франк Лампард. Възхищавам се и на Бастиан Швайнщайгер. Венсан Компани, Давид Силва, колкото повече мисля, толкоз повече се сещам. Няма по какъв начин да изброя всички и да обясня за всеки самостоятелно. И несъмнено занапред ще намирам още.

Дай съвет - какво да вършат дамите, които не гледат футбол, до момента в който мъжете им се любуват на Световното?

Да опитат. Винаги е прелестно, когато прекарваш време с половинката си и неговите занимания, даже те да не са ти изключително забавни. Никога не се знае, може пък да открият, че футболът не е толкоз отегчителен, колкото си мислят. Пък и това е Световно състезание – това не са просто мачове, това си е същински фестивал на спорта.

И като за край - имаш ли си любимец за спечелването на Мондиала? Можеш ли да ни издадеш кой е?

Имам – Англия. И да, постоянно благосклонностите към „ Трите лъва “ стават обект на насмешки, само че мен не ме интересува изключително. Живяла съм там с години, учила съм там, имам семейство там. И боготворя британския футбол. Затова постоянно ще поддържам тях. Да си почитател на един тим не значи да го подкрепяш, единствено когато печели трофей след трофей – тогава е елементарно. Да си почитател значи да ги подкрепяш макар всички неуспехи.

***

Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия ще излъчат взаимно международното състезание по футбол през 2022 година. Благодарение на партньорството сред тях, българските фенове ще имат опция да се насладят на 22-ото издание на финалите за международната купа, които ще се проведат в Катар от 20 ноември до 18 декември.

Мачовете ще бъдат програмирани в телевизионните канали на Нова броудкастинг Груп NOVA, DIEMA, DIEMA SPORT 3. Футболните почитатели ще могат да гледат вълнуващите дуели и в каналите от премиум пакета DIEMA XTRA в HD, онлайн в стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA. Футболните почитатели ще имат опция да наблюдават всички дуели от шампионата на уеб страницата на Gong.bg в .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР