След близо тримесечно бягство от македонското правосъдие в Гърция бяха

...
След близо тримесечно бягство от македонското правосъдие в Гърция бяха
Коментари Харесай

В Солун арестуваха издирваните бивши македонски МВР-шефове


След близо тримесечно бягство от македонското правораздаване в Гърция бяха арестувани двамата някогашни македонски МВР-шефове.

Бившият началник на Петата дирекция в Агенцията за сигурност и контраразузнаване Горан Груевски и неговият асистент Никола Бошковски бяха задържани нощес в Солун, заяви Телевизия "24 вести". В момента те се намират в следствения арест и се чака тяхното изгонване в Република Македония, която издаде интернационална заповед за арест.

БГНЕС напомня, че Върховният съд на Република Македония удостовери решенията на Наказателния съд за налагането на мярка "задържане под стража" на двамата някогашни висши ръководители на македонското контраразузнаване. Бившият шеф на кабинета на шефа на организацията Тони Якимовска остана без паспорт и възбрана да напуща страната. След решението на Върховния съд от 18-ти юли Груевски и Бошковски не бяха открити в домовете си.

Искането за задържането на някогашните МВР-шефове бе направено от Специалната прокуратура на Катица Янева. Груевски, Бошковски и Якимовски са обвинени по делата "Таргет “ и "Крепост", които се отнасят за противозаконното подслушване и унищожаването на оборудването, с което е осъществено противозаконното подслушване в Македония.

Без паспорт сега са още и някогашният министър председател и водач на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, както и някогашните министри Гордана Янкуловска, Миле Янакиевски, както и някогашният шеф на кабинета на Груевски Мартин Протогер и някогашният основен секретар на държавното управление Кирил Божиновски.

Без паспорт остана и някогашният шеф на Контраразузнаването и братовчед на Груевски Сашо Миялков. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР