След близо година и половина, 74-годишна жена отново ще може

...
След близо година и половина, 74-годишна жена отново ще може
Коментари Харесай

Сложна операция изправи на крака възрастна жена

След близо година и половина, 74-годишна жена още веднъж ще може да върви вследствие на комплицирана интервенция на глезена, при която е употребен новаторски гвоздей за фиксация. Този вид здравно произведение се употребява за първи път у нас и  е способ за решение на случаите, при които има тежка артроза на глезена. Операцията е осъществена в Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ от екипа на проф. Пламен Кинов, оповестяват от лечебното заведение.

На 1 май 2021 година старата жена е блъсната на пътя от лек автомобил, който съвсем минава през крайници й. В разследване на случая получава тежка фрактура на глезена. „ Ударът беше толкоз мощен и непредвиден, че съм изгубила схващане. Като се разсъниха, глезенът ми висеше, държеше го единствено кожата на крайници “, споделя пациентката. Следва превозване до болничното заведение в Бяла Слатина, където се оказва, че в празничен ден няма нито ортопед, нито хирург. От там дамата по неотложност е закарана в многопрофилната болница в най-близкия регионален град, където й вършат интервенция на крайници. Тя обаче се оказва несполучлива и оттогава до в този момент, съвсем година и половина, дамата на може да стъпва на оперирания крайник, а болките са ужасни. „ В един миг осъзнахме, че нещо не е наред с възобновяване и започнахме да търсим информация къде могат да ми оказват помощ. Проф. Кинов ни беше предложен от прочут на моята щерка, който живее в Италия. Оказа се, че професорът, който е избавил и неговата майка, е прочут и в Италия. Много се веселя, че му се доверих. Надявам се това да е краят на тъгите ми “, споделя през сълзи старата госпожа от с. Малорад.

„ При прегледа на пациентката открих, че ставата е съвсем унищожена. Явно предходната интервенция не е съумяла да възвърне ставата и в резултат на това пациентката беше развила тежка артроза. Обикновен гвоздей за фиксация в този случай нямаше да помогне и по тази причина започнах да диря различен вид. Радвам се, че методът, който използвахме, се оказа сполучлив и през днешния ден госпожата беше изписана в доста положително положение. След 14 дни ще махнем конците, следва рехабилитация, която също можем да предложим в нашата болница, и тя ще може да продължи живота си обикновено “,  окуражен е проф. Кинов, шеф на Клиниката по ортопедия и травматология.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР