След близо 50 години на „Улица Сезам” актьорът, който даде

...
След близо 50 години на „Улица Сезам” актьорът, който даде
Коментари Харесай

Краят на една ера: Голямото Пиле от Улица Сезам се пенсионира

След близо 50 години на „ Улица Сезам” артистът, който даде живот на Голямото Пиле от едноименния детски сериал, се пенсионира.

Кукловодът Карол Спини, който също по този начин играе и различен воин в сериала - Оскар, персонално е избрал наследниците си, които ще играят двете функции, откакто ги е обучавал повече от две десетилетия.

„ Голямото Пиле ме води на толкоз места, отвори мозъка ми и подхрани душата ми”, написа Спини в изказване, публикувано от екипа на „ Работилница Сезам”. Но в този момент е време за двамата реализатори, с които работих персонално и почитам, и в действителност персонално избрах, с цел да ме наследят като Голямото Пиле и Оскар, да вземат моите други две персони в свои ръце и да продължат да им дават живот”, сподели още артистът.

‘Sesame Street’ performer Caroll Spinney is retiring as Big Bird after nearly 50 years pic.twitter.com/1H7QtdsVLi
— NowThis (@nowthisnews) October 17, 2018
Спини е на 84 години и е оказал помощ в основаването на двата персонажа, които са белязали детството на милиони хора.

Актьорът е спечелил голям брой награди "Еми " за своето творчество, както и Награда за изцяло творчество. Той също по този начин завоюва и "Грами " за най-хубав запис на детска ария.

Неговият живот е запечатан в документалния филм от 2014 година „ Аз съм Голямото Пиле: Историята на Карол Спини” (I Am Big Bird: The Caroll Spinney Story).

Still the greatest, in my opinion. <3 @sesamestreet pic.twitter.com/pYvZfumSjW
— Joseph Gordon-Levitt (@hitRECordJoe) October 17, 2018
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР