След близо 5 месеца дистанционно обучение заради епидемията на коронавируса,

...
След близо 5 месеца дистанционно обучение заради епидемията на коронавируса,
Коментари Харесай

Ето какви промени наложи Турция от днес

След близо 5 месеца отдалечено образование поради епидемията на ковид, през днешния ден турските възпитаници от началната степен потеглят постоянно на учебно заведение два пъти в седмицата. От 7 юни пък потеглят постоянно на учебно заведение учениците от междинния курс и гимназиите, също два пъти седмично, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това е една от стъпките, включени в стадия на новото нормализиране на живота. Частично се анулират някои ограничавания, наложени поради разпространяването на ковид, за които заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган през вчерашния ден след извършеното съвещание на кабинета и профилирания теоретичен съвет за битка против ковид.

От през днешния ден, 1 юни, се отварят заведенията за хранене, кафетериите, кафенетата, чайните, спортните салони, увеселителните паркове, които бяха затворени към месец и половина. Работното време на заведенията с клиенти ще бъде до 21 часа, при съблюдаване на избрани защитни ограничения, а до среднощ ще обслужват единствено кетъринг. Моловете ще работят през седмицата и ще бъдат затворени в неделя.

В неделя ще се ползва възбрана на жителите за излизане от у дома. Ще продължи системата на плаващо работно време в институциите до второ разпореждане. Сватбите, годежите навън или в зали ще се организират при съблюдаване на избрани ограничения. В началото на месец юли се планува, в случай че разрешават изискванията, да се отиде към по-широко разхлабване на ограниченията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР