След близо 2 години и половина в ареста бизнесменът Миню

...
След близо 2 години и половина в ареста бизнесменът Миню
Коментари Харесай

Съдът пусна Миню Стайков, за да не се превръща арестът му в присъда

След близо 2 години и половина в ареста предприемачът Миню Стайков излиза от килията. Апелативният профилиран углавен съд промени мярката му за неотклонение и го пусна под домакински арест, удостовери за " Сега " юристът му Анна Попова. Магистратите, чието определение е дефинитивно, са се произнесли във вторник. Движенията на Стайков ще бъдат следени с електронна гривна.

Един от претекстовете на съда е, че в случай че продължи да бъде с мярка задържане под стража, това се явява авансово изтърпяване на неналожено наказване, изясни Попова. И напомни, че това се приема от съда в Страсбург за нарушаване на презумпцията за непорочност. Съдът е показал още, че процесът против Стайков е в напреднала фаза и са разпитани огромна част от очевидците от обвинителния акт.

" Беше извънредно време това да се случи ", сподели още юрист Попова. И добави, че Стайков е бил единствен от упрекнатите за присъединяване в незаконно съдружие, който към момента е бил в ареста. Тя уточни, че някои от подсъдимите, които са чиновници на Държавен фонд " Земеделие " даже са се върнали на работа.

Процесът против Стайков продължава в спецсъда на 4 март. Той  заедно с още 13 души, петима от които чиновници в Държавен фонд " Земеделие ". Според обвинителния акт в незаконен сговор те са злоупотребили със средства от Програмата за развиване на селските региони и Националната стратегия за подкрепяне на лозаро-винарския бранш.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР