След автокражба, извършена преди малко повече от две години от

...
След автокражба, извършена преди малко повече от две години от
Коментари Харесай

Държавата иска нови наказания за автоджамбазите

След автокражба, осъществена доскоро повече от две години от автоджамбаза Ярослав Димитров, министър председателят Бойко Борисов изиска законови промени, с които "противозаконното лишаване " на коли да бъде сменено с "кражба ". Случаят закупи известност, откакто автокардецът беше пуснат на независимост от съда.

В последна сметка Димитров беше наказан на една година затвор. Изтърпя наказването си и към днешна дата, по информация на NOVA, той още веднъж е разследван за кражба.

Поисканите от премиера промени в Наказателния кодекс обаче още веднъж са настоящи. В сряда, по време на държавното съвещание, Борисов още веднъж е изискал незабавни промени, които да приравнят отнемането на автомобил с неговата кражба. Идеята се дискутира и в работна група с представители на разнообразни институции.

„ Това не е належащо. Според в този момент настоящия закон наказването за лишаване на кола е по-тежко от това за кражба”, сподели в ефира на „ Здравей, България” юрист Марин Марковски.

Той изясни, че в правото е значимо да се регистрира настройката на извършващия похищението.

„ Важно е дали той в действителност е имал желанието да открадне МПС-то, т.е. – да го присвои за себе си, или просто го взима и след известно време го зарязва някъде”, разясни юристът.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР