След атаката на Хамас срещу Израел, палестинско-израелският конфликт ескалира, заплашвайки

...
След атаката на Хамас срещу Израел, палестинско-израелският конфликт ескалира, заплашвайки
Коментари Харесай

Ще се повтори ли петролната криза от 1973?

След офанзивата на Хамас против Израел, палестинско-израелският спор ескалира, заплашвайки да надвиши района и да означи следващия провал на очакванията за мир сред араби и евреи.

Очаквайки отрицателната реакция на арабските страни експортьорки на нефт, които са против Израел, цените на „ черното злато ” заиграха. На лондонската борса ICE Futures предходната сряда декемврийските фючърси за барел Brent надвишиха Щатски долар 92, само че в понеделник паднаха, при първите рационални решения като освобождението на двете американски заложнички, отлагането на сухопътната офанзива на Израел в Ивицата Газа и допускането на филантропична помощ там.

Ясно е, че петролът и цените му са състезател в този спор, както и значим фактор в кандидат-президентската акция в Съединени американски щати. Администрацията на Байдън към този момент реагира, като подвигна рестриктивните мерки върху венецуелския нефт за шест месеца и този мощен ход смъкна цените му. Въпреки големите си ресурси обаче, Венецуела може да доставя не повече от 200 000 барела в допълнение дневно. В същото време...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР