След 55 месеца ходене по мъките Георги Ставрев от Пазарджик

...
След 55 месеца ходене по мъките Георги Ставрев от Пазарджик
Коментари Харесай

Д-р Матеев върна нормалния живот на Георги след 55 месеца...

След 55 месеца вървене по тъгите Георги Ставрев от Пазарджик бе оздравял в урологично поделение на МБАЛ „ Централ Хоспитал “ в Пловдив.

„ Докато лежах за следващата намеса в една от лечебните заведения в града, инцидентно разбрах от медицинските сестри, че доктор Димитър Матеев, дм, сполучливо лекува стриктурите на уретрата, споделя пациентът. - В първия миг не повярвах, не взех думите им на съществено, само че се поинтересувах и откакто получих удостоверение, го открих в „ Централ Хоспитал “.

Георги постъпва в болничното заведение, където доктор Матеев прави пластична интервенция на уретрата. Сега всичко е обикновено, възвърнах се сполучливо, убеден е болният.

Ставрев има и доказателства – интервенцията е направена преди повече от месец. За толкоз време след предходните интервенции уретрата му към този момент се стеснявала и той не можел да върви обикновено до тоалетна.

Проблемите на пациента стартират през 2011 година, когато влиза в болница поради уголемена простата. Жлезата е отстранена, само че доста скоро за Георги стартират затрудненията и обикалянето по кабинети и лечебни заведения.

Каналът на уретрета се стеснява, а по-късно изцяло се запушва. Човекът стопира да уринира и търси профилирана лекарска помощ.

Правят му интервенция, само че след месец болният още веднъж потегля по лекари. „ Следва втората интервенция, която се извърши със спинална упойка, бях в схващане, чух и видях, че проход няма и би трябвало да ми слагат цистостома.

С нея изкарах повече от 4 години, споделя Георги. - Все отново извадих шанс и с помощта на доктор Матеев и екипа на болница „ Централ Хоспитал “ в този момент се връщам към естествен метод на живот. “

„ Стриктурите на уретрата са едни от най-често срещаните болести в урологията, доближават до 15% от всички случаи. Засяга най-вече мъже, доста постоянно се появяват след урологични операции като затруднения. Нашият екип от към 20 години се занимава с лекуването на казуса, излекували сме над 200 пациенти, като се ползват най-съвременните способи за възобновяване на мъжката уретра “, уточни доктор Матеев.

Той взе участие в теоретичен симпозиум на Българска академия на науките „ Акад. Чудомир Начев “ тази година, на който отделението по урология в „ Централ Хоспитал “ в Пловдив бе оповестено за втория по значителност център за лекуване на стриктури от общо шест в България.

Според доктор Матеев при съществуване на стриктура като начало се ползват мининвазивни ендоскопски способи, които обаче дават резултат при част от пациентите, защото болестта рецидивира. Тогава се постанова реконструктивна хирургична интервенция.

Използват се разнообразни способи - като реанастомоза, възобновяване с кожа от гениталната област, както и най-съвременните, при които се взема лигавица от устата – бузата или езика. Радваме се, че всички пациенти са сполучливо излекувани и към този момент могат да водят пълностоен метод на живот, съобщи урологът. /Марица.бг

тагове доктор матеев георги тъга уретра урология Централ Хоспитал  Операцията на Георги Операцията на Георги
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР