След 40 години мъжкият национален отбор по футбол отново ще

...
След 40 години мъжкият национален отбор по футбол отново ще
Коментари Харесай

След 40 години мъжкият национален отбор по футбол отново ще играе в Пловдив

След 40 години мъжкият народен тим по футбол още веднъж ще играе в Пловдив. Днес от 19:00ч. на стадион " Христо Ботев " в Пловдив националите одобряват отбора на Иран в контрола
Прочетете още
Очаква се оттук насетне националите да играят в Пловдив и в оставащите две семейства от европейските квалификации. 

За първи път мъжкият народен тим ще играе на стадион " Христо Ботев " в Пловдив. До момента три пъти Пловдив е бил хазаин на мачове на мъжкия тим, само че и трите срещи се играят на стадион " Пловдив ". В тях побеждаваме през 1973г. Съюз на съветските социалистически републики с 1:0 в контрола, падаме от Чехословакия с 0:1 отново в контрола и вършим тъждество със Съюз на съветските социалистически републики в олимпийска подготовка - 2:2. В срещите гостуват и двама носители на Златната топка - Олег Блохин и Игор Беланов. 

Повече за историята на семействата на националите в Пловдив вижте тук:

България почива през днешния ден в квалификациите, където тръгнахме доста неприятно и сме с точка след две точки след първите 4 мача и съвсем нямаме шансове за едно от първите две места. В неделя националите гостуват на Черна гора в петата си среща от европейските квалификации. 

Иран е един от най-силните азиатски тимове. Тимът се класира за Световното състезание в Катар през предходната година, където завоюва против Уелс, изтеза серизно в Съединени американски щати в директна борба за класиране на осминафиналите и загуби тежко от Англия. 

Иранците ще играят контрола с България и Ангола, само че все пак са в най-благоприятен състав. Звездите на отбора Ехсан Хайсафи, Алиреза Джаханбахш, Мехди Тареми и Сардар Азмун ще играят на Колежа. 

Това ще е едвам втори мач сред двата отбора. Първият беше на 26 април 1978г. и още веднъж в контрола, само че тогава в Техеран дуелът приключва 1:1. Али Парвин открива от дузпа, а Трайко Соколов изравнява. 

В първичния състав на България нямаше извикан пловдивчанин, само че Петко Христов се контузи и на негово място беше викнат пловдивчанинът Кристиан Димитров, който играе в Левски.

Вероятен състав на България:

Даниел Наумов, Иван Турицов, Валентин Антов, Димо Кръстев, Виктор Попов, Доминик Янков, Илия Груев, Андриан Краев, Ивайло Чочев, Кирил Десподов, Георги Русев
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР