След 4 години разследване и съдебен процес - на финала

...
След 4 години разследване и съдебен процес - на финала
Коментари Харесай

Делото срещу бивши шефове на НДК е на финала си

След 4 години следствие и правосъден развой - на финала си е делото против някогашния изпълнителен шеф на НДК Мирослав Боршош и някогашния ръководител на Съвета на шефовете на сдружението Валентин Кръстев.  След последната дума на двамата подсъдими Софийският градски съд ще разгласи и присъдите им.

Скандал към ремонта на НДК поради българското председателсво на Съвета на Европейския съюз през първата половина на 2018 година насочи вниманието към Боршош.

Той беше упрекнат на финалната фаза на подготовката, че употребявал за друго съвсем 3,5 милиона лв., отпуснати целево за адаптирането на НДК за потребностите за председателството. 

 Валентин Кръстев/БГНЕС

Покрай това прокуратурата откри и проблеми към лизингов автомобил и няколко покупко-продажби, подписани от него.

Валентин Кръстев пък е обвиняем, че принудил свои подчинени да подпишат протокол за социална поръчка, в който да занижат оценката на един от участниците и да завишат на различен.

Процесът против двамата потегли от втория път откакто арбитър докладчикът Стефан Милев един път върна обвинителния акт на прокуратурата поради неясноти, които пречели на двамата подсъдими да разбере защо са  дадени на съд.

По делото бяха разпитани десетки очевидци, измежду които и няколко министри от кабинета, имали отношение към ръководството на НДК или към българското европредседателство.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР