След 4 години Барселона отново стана шампион на Испания, за

...
След 4 години Барселона отново стана шампион на Испания, за
Коментари Харесай

Шави: Целта ни за новия сезон е триумф в Шампионската лига

След 4 години Барселона още веднъж стана първенец на Испания, за 27-и път, само че Шави Ернандес не е удовлетворен от това и разгласи смела цел за идващия сезон.

Треньорът на каталунците искаше да изясни, че тимът е постигнал задачата си за тази година.

Шави разкри какви са идващите стъпки на отбора.

„ Спечелването на купата в Ла Лига беше главната цел на сезона, не тъй като бяхме изхвърлени от Шампионската лига, а тъй като към този момент бяхме разискали с президента, че главната цел на този сезон е да спечелим шампионата. Президентът съпоставя моя престой със сезоните на Рийкард. В първия сезон на Рийкард Барселона не завоюва нищо, остана втори, само че имахме добра втора половина на сезона, когато нещата започнаха да се виждат. През идващия сезон той завоюва Ла Лига, което направихме и в този момент. И през третия сезон той завоюва Ла Лига и имаше шанса да завоюва и Шампионската лига “, сподели Шави в изявление, излъчено в предаването „ Universo Valdano “ и представено от каталунския ежедневник Sport.

Ернандес също съобщи, че " спечелването на Шампионската лига несъмнено е това, което си поставихме за цел през идващия сезон, най-малко да се борим за спечелването на трофея. Това е задачата на клуба ".

Последният път, когато ФК Барселона завоюва трофея в Шампионската лига, беше през сезон 2014-2015.

Каталунците тогава сграбчиха Ушатата купа за 5-и път в историята, откакто победиха Ювентус с 3:1.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР