След 4-часови дебати народните представители одобриха и двата антикорупционни законопроекта,

...
След 4-часови дебати народните представители одобриха и двата антикорупционни законопроекта,
Коментари Харесай

След 4 часа дебати и двата антикорупционни законопроекта бяха приети на първо четене

След 4-часови диспути народните представители утвърдиха и двата антикорупционни законопроекта, обсъждани през днешния ден в Народното събрание – този на Министерски съвет и този, импортиран от Кирил Петков и група депутати.

Законопроектът на „ Продължаваме промяната “ беше подсилен с 138 гласа " за ", а законопроектът импортиран от Министерски съвет получи 113 гласа " за ", заяви БГНЕС.

Дебатите не минаха без разногласия сред депутатите и замяна на взаимни обвинявания.

Петър Петров от „ Възраждане “ укори „ Продължаваме промяната “, че са преписали 77% от своя законопроект от в този момент настоящия закон на ГЕРБ. Той разяснява, че в законопроекта на Политическа партия е записано, че вместо на проверяващите инспектори да се даде да употребяват системи като ГРАО да вземем за пример, е записано, че те ще могат да употребяват безвъзмезден градски превоз и хумористично уточни, че може би би трябвало да им се даде и безвъзмездна карта за фитнес, с която да борят корупцията.

„ Знаете ли по какъв начин се споделя, когато препишеш законопроект на ГЕРБ, президентът ви го сподели, назовава се шмекерия “, сподели той.

Милен Матеев от „ Продължаваме промяната “ пък му отговори, че „ с по-малко от 1 % смяна в конституцията можем да променим държавното устройството на страната “.

Смиляна Нитова от Българска социалистическа партия сподели, че ще поддържат и двата импортирани законопроекта за противопоставяне на корупцията.

„ Борбата с корупцията е дълъг и комплициран развой. Гражданите имат упования към нас да създадем добър закон “, безапелационна беше тя.

Председателят на ПГ на „ Продължаваме промяната “ Андрей Гюров уточни:

„ Трябва да предприемем съответни дейности и да се концентрираме на резултатите. Няма никой над закона и когато бъдат нарушени разпоредбите, следва да се понесе отговорността и най-много би трябвало да се понесе от хората, които са по най-висшите етажи на властта, тъй като по този метод ние даваме образец за цялото общество “, сподели той.

Десислава Атанасова от ГЕРБ разяснява, че тези антикорупционни законопроекти са били поставяни като гаранции и залог за държавно управление преди и в този момент следим същото.

„ Според нас и двата законопроекта имат доста недостатъци и би трябвало доста работа за премахване на тези недостатъци “, съобщи тя и добави, че те ще поддържат и двата законопроекта.

„ Ние сме сигурни, че с цел да работи, който и да е орган основан със закон, преди всичко тя би трябвало да бъде натоварена с доверието на българските жители, политиците и нашите сътрудници. Ако не стартираме да стопираме езикът, който използваме по отношение на българските институции, в случай че не се опитаме да се противопоставим на използването им като бухалки, всички дружно, доверието в българските институции в никакъв случай няма да го има “, безапелационна беше тя.

Атанасова съобщи, че е извънредно време е да спрат с политическото говорене.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР