След 3 години разследване Окръжната прокуратура в Бургас повдигна обвинение

...
След 3 години разследване Окръжната прокуратура в Бургас повдигна обвинение
Коментари Харесай

Прокуратурата в Бургас повдигна обвинение срещу Тотко Колев за продажбата на "Бадр"

След 3 години следствие Окръжната прокуратура в Бургас повдигна обвиняване против частния правосъден реализатор Тотко Колев за обществената продажба на либийския танкер „ Бадр “.

Той е упрекнат в длъжностно закононарушение. След две дисциплинарни производства, с решение на Върховен касационен съд още веднъж поради случая с танкера „ Бадр “, Тотко Колев беше лишен от права за общо 7 години.

Сложността на делото и осъществяването на голям брой процесуални и следствени дейности, в това число и в чужбина, забавиха с години следствието на случая с продажбата на либийския танкер „ Бадр “, който беше добит от комерсиалното сдружение „ Булгаргеомин “, а поради промяната на собствеността либийската страна упрекна страната ни в пиратство.

Най-сериозното нарушаване, в което е приет за отговорен частният правосъден реализатор Тотко Колев е,че е пренебрегнал правосъдно решение, с цел да организира публичната  продажба на танкера, това прецизираха от прокуратурата още в самото начало на следствие на случая. Какво сподели той при старта на делото:

" Аз не намирам скандал в едни гражданско-правни връзки, които се вземат решение в съда, тъй че абсурдът след това беше раздухан по-скоро не от обстоятелствата, които са се случили в производството. В самата обществена обмен аз не виждам никакви нарушавания, тя нито сега е анулирана, нито има акт, който да анулира продажбата ".

Междувременно плавателният съд три пъти смени собствеността, името и флага си. Последният притежател на танкера е израелското сдружение „ Ливиа марин сървисиз “, а името му от „ Бадр “ е променено на „ Мариам “.

 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР