След 23 години ерата на Любомир Спасов в болница Лозенец

...
След 23 години ерата на Любомир Спасов в болница Лозенец
Коментари Харесай

Ерата на Любомир Спасов в болница "Лозенец" приключи

След 23 години ерата на Любомир Спасов в болница " Лозенец " завърши, най-малко на хартия. Търговският указател вписа новия съвет на шефовете на лечебното заведение, в което тече инспекция за противозаконни трансплантации. Това се случва, откакто тази седмица бе заменено управлението на Агенцията по вписвания. Предишното съумя да блокира промените в болничните управления на " Лозенец " и Александровска и провокира гнева на служебния здравен министър Стойчо Кацаров.

В " Лозенец " блокираното регистриране бе обяснено с жалбата, която Любомир Спасов подаде в съда против уволнението си. В Александровска пък организацията твърдеше, че са открити разминавания в документите.

Новият шеф на Правителствена е доцент Радосвет Горнев, който от 2004 година е шеф на Клиника по обща и коремна хирургия в болничното заведение. Председател на съвета на шефовете е Ивиян Симеонов - юрист, който се възприема като необичайно предопределение, защото е прочут като притежател на казина и хазартен бизнес. В съвета на шефовете влиза и Орлин Недев, магистър по фармация, чиновник на Министерството на здравеопазването от 2014 година

ПРЕДИСТОРИЯ

Проверка в болница " Лозенец " откри шокиращи нарушавания в трансплантациите, неприемливи за страна от Европейски Съюз. Засечени бяха 14 трансплантации на бъбрек от жив донор, в които донори и реципиенти освен не са родственици, както изисква законът, само че и реципиентите са с подправени самоличности. Всички участници в тези интервенции са чужденци - донорите са младежи от Украйна и Молдова, а трансплантираните - богати " чичовци " и " лели " от Израел, Япония и прочие

Нарушенията са били известни на някогашните ръководещи, само че те са бездействали по сигналите, а трансплантациите са траяли и тази година. Нещо повече - с защита върховен чиновник на Министерския съвет от времето на Борисов е прередил други трима чакащи трансплантация на черен дроб и се е възползвал от една от редките донорски обстановки у нас през април.

Тези разкрития на служебния министър Стойчо Кацаров през днешния ден бяха подминати на, на която другояче Бойко Борисов и Костадин Ангелов не пропуснаха да обвинят служебния кабинет, че е провалил имунизацията.

 

КОНФЛИКТ

Конфликтът сред служебния здравен министър и Агенцията по вписвания се развихри поради промените в болница " Лозенец " и Александровска болница. Кацаров разкри, че организацията е бавила до минутата вписването в очакване старите шефове да апелират уволненията си и я упрекна в произвол и превишаване на пълномощията. Предизвиканата от този скандал инспекция разкри още нарушавания - съвсем милион забавени финансови доклади, назначения на ръба на закона и други В резултат на това тази седмица предходната шефка Габриела Козарева бе освободена от правосъдния министър Янаки Стоилов, а на нейно място се завърна остарял кадър, уволнен от същия пост през 2009 година при идването на ГЕРБ на власт - Даниела Митева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР