След 21 години в Барселона Лионел Меси потвърди, че напуска

...
След 21 години в Барселона Лионел Меси потвърди, че напуска
Коментари Харесай

Меси се сбогува през сълзи с "Барселона"

След 21 години в " Барселона " Лионел Меси удостовери, че напуща клуба, с който се трансформира в един от най-великите футболисти на всички времена. Ако не и в най-великия. 34-годишният аржентинец даде прощална конференция на ст. " Камп Ноу ", по време на която неколкократно избухна в сълзи. В залата бяха пристигнали брачната половинка му, тримата му синове, доста от съотборниците му и десетки публицисти.

" Тези дни си мислех какво да кажа. Истината е, че не мога да се сетя за нищо - стартира Лео с трептящ глас. - Това е доста мъчно за мен, след толкоз доста години. Бил съм тук през целия си живот, не съм подготвен. Миналата година, след всички нелепости бях наясно по кое време и какво ще кажа. Тази година не е по този начин. Аз и моето семейство искахме да останем, мислехме, че ще останем. Днес би трябвало да кажа довиждане. Тук съм бил през целия си живот, още от 13-годишна възраст. След 21 години напущам със брачната половинка ми и с трите ми каталунско-аржентински деца. Обещавам, че ще се върна, тъй като това е моят дом. Толкова доста хубави неща се случиха, също и неприятни, само че всичко ми оказа помощ да израсна. Истината е, че си потеглям. Толкова съм признателен за цялата грижа. Никога не съм си представял, че ще се сбогувам по този метод. Не съумях да играя през предходната година пред аудитория и беше мъчно да играя, без да ги слушам да скандират името ми. Жалко е, че напущам, без да съм играл пред почитателите година и половина. Не съумях да се сбогувам с последователите по подобаващ метод. Надявам се да се върна в този клуб, в който и да е миг и да му оказа помощ да бъде най-хубавият в света. Исках да кажа толкоз доста неща, само че нищо друго не ми идва мислено. "

След тези встъпителни думи залата беше озвучена от овации, траяли повече от две минути, а Меси още веднъж избухна в рев. След като се поуспокои, аржентинският №10 стартира да дава отговор на въпросите на медиите:

" Трудно е да избера един най-хубав миг за мен в " Барса ", само че може би това е дебютът ми. Това беше денят, в който фантазията ми се сбъдна. След това се случиха невероятни неща, само че това беше моментът, в който всичко стартира. Както сподели президентът Лапорта, всичко беше уговорено, само че в последния миг Ла Лига не разреши договорът ми да се случи. Няма какво повече да кажа. Направих всичко допустимо. Лапорта също, само че не се получи поради Ла Лига. Миналата година не желаех да остана и го споделих. Тази година желаех, само че това не стана. Много неща ми минаха през главата, мозъкът ми блокира, към момента не мога да осмисля случилото се. Това ще бъде сложна смяна, изключително за фамилията ми, което си мислеше, че ще остане в града. Ще бъде сложна смяна, само че ще сме добре. Ще я приемем и ще продължим напред. Честно казано, " Пари Сен Жермен " е една алтернатива, с която да доближи нови небеса. Но желая да разгадавам нищо. Истината е, че получих доста оферти, само че към този момент няма нищо финализирано. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР