След 20 мъчителни години на разработване и усъвършенстване на изтребителя

...
След 20 мъчителни години на разработване и усъвършенстване на изтребителя
Коментари Харесай

Forbes: САЩ признаха провала на изтребителите F-35

След 20 мъчителни години на създаване и рационализиране на изтребителя от пето потомство F-35 Lightning II, управлението на американските Военновъздушни сили най-сетне призна: този аероплан е прекомерно безценен и обезсърчителен за обслужване, написа Forbes.

Той в никакъв случай няма да се трансформира в " работния кон ", който да размени F-16, както беше планувано в началото. Американските военновъздушни сили заплатиха за построяването на 250 изтребителя F-35. Първоначално беше планувано да се поръчат повече от 1700 самолета, само че най-вероятно производството ще бъде прекъснато доста преди тази численост.
 Как съветските С-400 избавят продажбите на американските F-35
Как съветските С-400 избавят продажбите на американските F-35

Lockheed Martin би трябвало да потвърди нуждата от своя безценен аероплан по всевъзможен метод

" Говоренето от страна на американските Военновъздушни сили за нуждата от основаване на нови леки изтребители съставлява безмълвно самопризнание, че програмата на F-35 Lightning II се е провалила ", се споделя в публикацията на Forbes, представена от РИА Новости.

Отбелязва се, че заради възходящата конкуренция структурата на новия аероплан беше доста усложнена, което забави развиването, усили разноските и понижи надеждността на плана. В резултат на това управлението на Военновъздушни сили трябваше да одобри, че не може да компенсира изпитаните във времето F-16 със същия брой F-35.

" F-35 остава във всеки смисъл нищо повече от безценен първообраз, пуснат в всеобщо произвеждане ", споделя сътрудникът на държавния контрол върху плана Дан Грейзър, основан на скорошен отчет на Министерството на защитата на Съединени американски щати.

Грейзър, представен от " Российская газета ", разпознава четири съществени казуса с плана Lightning II. Първо, към момента не е основана симулационна среда, в която бойният аероплан ​​в спокойно време би могъл да потвърди своята успеваемост - т.е. способността да устои на съществуващите закани и системите за Противовъздушна отбрана. През шестте години, минали от приемането на изтребителя в употреба, сходен симулатор не е изработен.
 Eксперт: Как ще приключи въздушният дуел сред Су-57 и F-35
Eксперт: Как ще приключи въздушният дуел сред Су-57 и F-35

Според експерта съветската машина е софтуерен шедьовър

Вторият проблем - F-35 стана рекордьор по повреди и неизправности. Инженерите нямат време да отстранят един недостатък, защото веднагта се открива нов. Самолетът към момента страда от 871 съществени минуса - единствено с два по-малко от предходната година. Десет от тях са класифицирани като сериозни - т.е. способни да доведат до гибел, тежко раняване или загуба на оръжейната система.

И най-после, главното е, че планът F-35 се основава не на нужните бойни качества на бъдещия изтребител, а на условията на технологията: нови датчици, радиопоглъщащи покрития и необичайно съоръжение в пилотската кабина. Фундаменталните дефекти на самолета бяха в началото заложени в неговия план, отбелязва специалистът.

В същото време, както допускат създателите на материала, даже в случай че американските Военновъздушни сили въпреки всичко започват нова стратегия, има огромна възможност този сюжет да се повтори и новият военен аероплан ​​да се окаже също толкоз безценен, обезсърчителен и несъвършен.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР