След 2 години присъствена пауза, в края на май т.г.

...
След 2 години присъствена пауза, в края на май т.г.
Коментари Харесай

Фестивалът "СтолицаЛитература" се завръща в хибриден формат


След 2 години присъствена пауза, в края на май т.г. още веднъж ще се организира фестивалът " СтолицаЛитература " , който има повече от 10 издания и е с национално значение, с лектори от България и чужбина.

Темите на онлайн фестивала по време на пандемията бяха " Сами дружно " и " Писатели и въздействия ".
През 2022-ра формата на събитието ще е хибридна. Ще има уъркшопи по креативно писане и полемики, а сплотяващата тематика е " Климатичните промени ". Повод е неизпълнените цели, сложени преди години в Копенхаген и Париж, изясни пред Радио София Виолета Радкова, шеф на фондацията " Елизабет Костова " .

В края на април в Пловдив фондацията осъществя самодейността " Да се чуем " , при която имаше четене на литературни портрети на възрастни събеседници, написани от български писатели въз основата на телефонни диалози, както и галерия, която продължава до 28 май.

С надареното си перо – с прозаичност и стихове, участваха Виргиния Захариева, Георги Господинов, Достена Лаверн, Мария Донева, Надя Радулова, Людмила Иванова, Нели Михайлова, Лина Джамбазова, Пенка Димова, Мария Атанасова, Пенчо Жеков, Дана Ангелова, Лиляна Николова, Виолета Танева и Стана Ангелова.

" С самодейността “Да се чуем! ” искахме да насочим вниманието си към хората от така наречен златна възраст, и то със средствата на литературата. Възрастните бяха измежду най-пострадалите от изолацията по време на пандемията. Нито един от участниците не се оплака. Те просто описаха живота си ", изясни Радкова.

Чуйте целия диалог на Гергана Пейков с нея.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР