След 2 години почивка парижкият музей на модата отново ще

...
След 2 години почивка парижкият музей на модата отново ще
Коментари Харесай

Парижкият музей на модата с изложба, посветена на Коко Шанел

След 2 години отмора парижкият музей на модата още веднъж ще отвори порти на 1 октомври с галерия, отдадена на .

Заглавието й е “Габриел Шанел, фешън манифест ” и кураторите неслучайно са избрали същинското име на дизайнерката вместо по-известния й прякор “ ”. Изложбата ще ни покаже света на модата през нейните очи, с над 30 000 дрехи, аксесоари, фотографии и други предмети, с които тя го е променяла. Експозицията ще бъде разграничена на 10 елементи, маркиращи най-важните стадии от живота й, проследявайки по този метод и измененията в обществото и неговите полезности.



Ще можем да забележим някои от най-изящните рокли от копринен муселин, символичните флакони на аромата Chanel N°5, както и иконичния костюм, с който тя освобождава женското тяло от задушаващите корсети и дава път на непреходната грациозност.

Модната къща става формален филантроп на Palais Galliera и в случай че до момента в него са се организирали главно краткотрайни изложения, в този момент музеят трансформира концепцията си към това да стане първият френски музей на модата с непрекъснати експозиции. За задачата са отделени още 2 етажа, които в миналото са употребявани за мазета на двореца, а новите зали са кръстени на Габриел Шанел.

Изложбата ще бъде открита на 1 октомври и ще продължи до 14 март 2021 година, тъй че имаме премного време да си организираме един прелестен уикенд в Париж и да я посетим, стига изискванията да го разрешават, несъмнено.

 



 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР