След 11 години начело на Партията на европейските социалисти Сергей

...
След 11 години начело на Партията на европейските социалисти Сергей
Коментари Харесай

Станишев няма да се кандидатира отново за председател на ПЕС


След 11 години отпред на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев разгласи, че няма да се кандидатира за поста на предстоящия конгрес в Берлин, който ще се организира на 14 и 15 октомври.

Станишев изрази терзанието си от наслагването на голям брой рецесии в Европа – енергийната рецесия, инфлацията, битката за запаси, икономическа взаимозависимост на Европейския съюз от външни фактори.

Относно бъдещото си присъединяване в политиката, той съобщи, че за него персонална идея ще бъде левицата да бъде мощна още веднъж. 

 
Сега мой приоритет е завършването на този мандат на ПЕС и конгресът ни през Берлин. Но също по този начин за мен това левицата да е мощна още веднъж ще е персонална идея. Ако е мощна, ще има място за всеки. Никой самичък по себе си не може да бъде избавител. Аз ще работя за групови старания левицата да бъде мощна още веднъж.
Сергей Станишев

Станишев счита, че Българска социалистическа партия е тръгнала в друга посока, като даде образеца за новата лява концепция – така наречен " ляв консерватизъм ". По думите на някогашния ръководител на Българска социалистическа партия това е довело левицата до това да се бори на терена на консерваторите, което не води до нещо положително.

Според Станишев резултатът на Българска социалистическа партия на последните избори е бил позорен, както и за другите партии, и в този момент той се надява на по-добър резултат. По думите му Българска социалистическа партия се е постарала да бъде градивен участник в досегашното ръководство, само че има въпроси, на които гласоподавателите им все по този начин не могат да си отговорят. " Ако казваш нито един патрон да не стига до Украйна, би трябвало да намериш механизмите това да се случи ".

" Аз не съм търсил номинация от управлението на Българска социалистическа партия ", съобщи Станишев. Вчера е изминал срокът за номинации за нов ръководител на ПЕС и към този момент има една постъпила кандидатура – на бившия шведски министър председател Стефан Льовен. " Радвам се на тази номинация, той е доста сполучлив министър-председател два мандата ", сподели Станишев.

Станишев е ръководителят на ПЕС, задържал се най-дълго на поста - избиран е четири пъти, като първият му мандат е повърхностен. По думите му ПЕС е най-сплотеното политическо семейство на европейската сцена.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР