Славия разпространи по повод изпотрошените от фенове на ЦСКА-София десетки

...
Славия разпространи по повод изпотрошените от фенове на ЦСКА-София десетки
Коментари Харесай

“Футболните башибозуци на ЦСКА-София вилняха на стадион “Славия” пред погледа на 85 полицаи - платена охрана”

" Славия " популяризира във връзка изпотрошените от почитатели на ЦСКА-София десетки седалки в бранш " В " по време на полуфинала за Купата а България през вчерашния ден (2:0 за " алените " ).

Това стана в средата на второто полувреме, като срещата бе прекратена за 10 минути - и поради хвърлени сигнални ракети и димки. Стадионът в " Овча купел " не за първи път е подложен на вандалски прояви, в предишното същото правеха и последователи на " Левски ".

Ръководството на " белите " подлага на критика полицията, като упорства да се потърси отговорност и от тях, по тази причина че са останали единствено очевидци на сцената, а клубът е платил 5-цифрена сума. Няма нито един арестуван или глобен, показва " Славия ".

" Половин век по-късно агитката на ЦСКА-София е цялостна с жалки подражатели, които са на път да унищожават славата и престижа на своя тим и клуб ", се споделя пък по адрес на " алената " агитка, припомняйки, че сходни изстъпления са били в апогея си в Европа пред 70-те години.
Вижте цялата декларация на " Славия " - без съкращения и без редакторска интервенция:
ОСЪДИТЕЛНО! Футболните башибозуци на ЦСКА-София вилняха на стадион “Славия” пред погледа на 85 служители на реда - платена защита

Ръководството на ПФК Славия 1913 АД остро осъжда държанието и дейностите на почитателите на ЦСКА-София преди, по време и незабавно след края на първия полуфинал за Купата на България сред тимовете на Славия и “червените”. И упорства най-накрая да се потърси отговорност на всички, забъркани в тези безобразия като участници и подстрекатели. Включително и на органите на реда, участвали на мача със задача да предотвратяват и да неутралзират хулиганските изстъпления в бранш “В” на трибуните, а не да ги следят и разказват в протоколите. Това бе задача на делегата на БФС, не на полицията, на която нашият клуб заплати петцифрена сума за почасова отплата на всеки еднообразен. За кой ли път отново и още веднъж нямаше нито един гамен, арестуван или глобен.

Не се постанова да прибавяме обстоятелства, свидетелстващи за погрома. В директното телевизионно предаване бяха показани детайлностите. Видяха се добре вилнеещите футболни башибозуци, чуха се обидните им вулгарни викания и припявания. Зрителите от другите трибуни бяха втрещени, а упълномощените за мача скаути от Япония, Нидерландия, Полша и Германия напуснаха прибързано стадиона, явно без никакво стремежи да си напомнят 70-те години на предишния век, когато футболното безчинство в Европа бе в апогея си. Половин век по-късно агитката на ЦСКА-София е цялостна с жалки подражатели, които са на път да унищожават славата и престижа на своя тим и клуб.

Убедени сме, че експанзията на “червените” почитатели, намерила изява на нашия стадион, е част от развихрилата се в последно време “революционна” активност за централната футболна власт на няколкото досегашни величия в този спорт. И ги питаме – единствено с тях и по този метод ли ще настъпи новото летоброене в българския футбол?
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР