Слави Трифонов вероятно мисли, че е постъпил честно, защото е

...
Слави Трифонов вероятно мисли, че е постъпил честно, защото е
Коментари Харесай

Първан Сименов: Трифонов е обезвредена бомба


Слави Трифонов евентуално мисли, че е постъпил почтено, тъй като е спечелил изборите и е поел отговорност. Критиките на останалите партии обаче са основателни. Да те бъзикат, че си римейк на Национална движение „Симеон Втори" и ГЕРБ и ти да сложиш министър от Национална движение „Симеон Втори" е политическо самоубийство.Това разяснява пред Българска национална телевизия политологът Първан Симеонов. Той предвижда още, че при нови избори „ ИТН “ ще тръгнат надолу.

Трифонов е обезвредена бомба - вместо да избухне, тя гръмна прибързано, разказа ситуцаията шефът на организация „ Галъп “.

За първи път ГЕРБ загуби парламентарни избори, това е исторически миг. Никой обаче не разисква това, тъй като на 12-ия час партиите на митинга се скараха. Едва ли самият Борисов е очаквал подобен подарък, евентуално седи с пуканки в скута и гледа, продължи с разбора си Симеонов.

Според него се е получила явна ревнивост от страна на " Демократична България ", че не взе участие в кабинета на Слави Трифонов и че той е измислил една много добра прозападна рецепта за държавно управление - държавно управление, което гледа да се хареса на Америка.

Все отново, счита политологът, още има късмет партиите на смяната да седнат да договарят, тъй като това е поръчката на народа. Обратното би означавало неуспех в най-лесната фаза.

Симеонов добави, че Трифонов на процедура е трансферирал горещия картоф на другите партии на статуквото, казвайки им: " Аз потеглям напред, в случай че не ме подкрепите, отиваме на избори, затова вие ще бъдете неприятните ". Според него обаче Трифонов подценява обстоятелството, че застава против прозападната демократична демократична общественост, групирана към Демократична България, която е извънредно гласовита и може да го направи за смях за една седмица.

Може да се окаже, че на идващите избори „ Демократична България “ става кандидат за едно от първите места. Христо Иванов е един от най-умерените политици сега, уточни социологът и добави, че най-после може сметката на по-опитните политици да излезе вярна.

Симеонов не изключи и опцията да се стигне до напрежение сред Трифонов и президента Румен Радев, тъй като тогава очевидният победител щял да е президентът.

Запитани какъв е шансът 46-ият парламент да излъчи кабинет, той съобщи, че хората желаят държавно управление даже с цената на взаимни отстъпки. Шансът е партиите на митинга да седнат да договарят по модела отпреди четири години на ГЕРБ и Патриотите, да вземат част от министрите на служебния кабинет и да употребяват неговата легитимност, изясни социологът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР