Слави Трифонов има навика повече да повдига въпроси, отколкото да

...
Слави Трифонов има навика повече да повдига въпроси, отколкото да
Коментари Харесай

Борис Попиванов: Слави Трифонов не иска нови предсрочни избори

" Слави Трифонов има навика повече да повдига въпроси, в сравнение с да дава отговори ". Това сподели пред БНР политологът доцент Борис Попиванов и предвижда, че въпросите занапред ще нарастват.

По думите му изборите на 11-и юли са препотвърдили обстановката от 4-ти април:

" Има и една добавка - липсва всеобщ възторг от това, което се случва . Това проличава по ниската изборна интензивност, която не се дължи на горещото време или на ограничавания следен или платен избор, вследствие на дейностите на служебното държавно управление. Най-вече се дължи на демотивация ".

Според политолога хората са посочили посредством вота, че са склонни да дадат избран задатък на Има Такъв Народ, само че тя не е безусловна:

" Загадъчността на офертата на Трифонов кореспондира с резервираността на гласоподавателя ".



Доц. Попиванов акцентира, че без значение дали Има Такъв Народ ще бъдат първа мощ в 46-ия парламент - ще имаме групировка с претенциите да ръководи със лични оферти, а не в съдружни формати, която е с най-ниското допустимо доверие - както на избори, по този начин и като състав на парламентарната група - в цялата демократична история. Това би трябвало да е доста съществено предизвестие против опитите да продължава арогантността към медии, партии и цялото така наречен статукво:

" Има Такъв Народ слагат всички останали парламентарни обединения пред една доста ясна алтернатива - или подкрепяте това, което ние ви предлагаме, или вие ще бъдете отговорни, че още веднъж отиваме на избори ".

Политологът счита, че Трифонов не желае нови предварителни избори :

" Той мисли, че ще реализира триумф с този проектокабинет, тъй като другите ще бъдат по-притеснени от самия него, че ще са отговорни за разпадането на 46-ото Народно събрание ".

Интервюто на Людмила Железова с Борис Попиванов в предаването " Нещо повече "  можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР