Славея Лазарова oбича да се пренася в света на книгите,

...
Славея Лазарова oбича да се пренася в света на книгите,
Коментари Харесай

Яж, чети, обичай и пътувай със Славея Лазарова

Славея Лазарова oбича да се придвижва в света на книгите, да прекарва време с околните си, да пътува, да подслажда следобедите си с късче шоколад и да мечтае самоуверено. Завършила е публицистика, само че вдъхновението я е отвяло в напълно друга посока. През 2015 година основава свое местенце в интернет – – в което постоянно споделя мислите и вълненията си за живота, любовта, щастието, дребните жестове, фамилията и всичко, което ù е на сърце. Мечтае да въодушевява хората, да откриват себе си в написаното от нея и да знаят, че най-хубавото занапред следва. Наскоро Славея издаде първата си книга, която носи името на Фейсбук страницата ѝ. Тя крие в себе си уют, успокоение и топлота, може да ви накара да се усмихнете даже когато на открито е тъмно. Ние си поговорихме с нея, с цел да ни опише повече за себе си и за литературния си дебют.

Можеш ли да се опишеш единствено с 3 думи.

Усмихната, сантиментална и мечтаеща.

Завършила си публицистика, занимаваш се с цифров маркетиг, обичаш да снимаш и пишеш... Кои са нещата, които ти носят най-голяма задоволеност?

Изглежда, че всичко при мен е на интервали – любувам им се и когато реша, просто минавам на идващото забавно начинание. Сякаш единствено писането остана с мен от самото начало.

Имаш страница във Фейсбук - " Яж, чети, бит и пътувай ", чието име е въодушевено от книгата " Яж, моли се и бит “ на Елизабет Гилбърт. Какво най-вече те впечатли в нея?

Всъщност името на страницата ми е въодушевено от самото звучене, което носи заглавието на книгата – просто прибавих моите обичани неща в живота, с цел да звучи напълно като мен. Идеята ми беше да е вдъхновяващо, само че в това време да припомня за простичкото благополучие във всеки един ден.



За какво най-вече обичаш да пишеш и да споделяш с читателите си?

Най-често пиша и споделям моментната страст, която ме е връхлетяла от преживелица, от филм, от прочетена книга или просто от стадия в живота, в който се намирам. Никога не сядам да пиша с тази концепция да основа нов текст, той просто ми хрумва и незабавно го протоколирам. Обичам да пиша за любовта и всички трепети в една връзка, за сладостта на безгрижните следобеди с чаша кафе, за фантазиите, които ни дават криле и за всичко това, което от време на време не можем да оценим в препускането през дните.

Наскоро издаде и книга, която носи същото име, разкажи ни малко повече за нея.

Винаги съм си мечтала да имам своя книга, просто в никакъв случай не съм си представяла тъкмо каква би била тя. Книгата " Яж, чети, бит и пътувай " е родена от, в която от 2015 година обявявам най-различни текстове за душата. В един миг доста желаех да ги видя напечатани, да ги разлистя и да мога да ги споделя с още хора отвън интернет пространството. Свързах се с издателство " Изток-Запад ", показах им концепцията си и това, което върша, а те я одобриха с удоволствие. Събрахме едни от най-вдъхновяващите текстове, добавихме няколко непубликувани до момента и направихме по този начин, че образно книгата да носи със себе си уюта на страничката. Читателите ще могат да открият в нея тематики за любовта, фантазиите, майчинството, щастието, сложните моменти, фамилията и какво ли още не.

Какво е за теб любовта?

Смисъл, топлота, нужда... без нея животът не би бил толкоз цветен, колкото когато я носиш в сърцето си.



Имаш дребна дъщеричка, кои са най-важните неща, на които искаш да я научиш?

Да се радва на живота и всичките му дребни чудеса. Да търси единствено и само същинската обич. Да мечтае самоуверено и да има вяра, че фантазиите се сбъдват. Да пази добротата в себе си и да я раздава на другите. Да е щастлива.

Какво най-вече харесваш в себе си?

Харесва ми това, че виждам света от различен ъгъл. Мисля, че това ми оказва помощ да правя оценка живота по един друг метод, който убягва на доста хора. Опитвам се да го предам посредством това, което пиша.

А какво би трансформирала?

Бих желала да съм малко по-смела и да имам вяра повече във опциите си.

Кои са нещата, на които не можеш да устоиш?

Не мога да устоя на късче прекрасен шоколад и на това да си купя нова книга, даже у дома да имам цялостен куп, които още не съм почнала.

Какъв е твоят свят?

Уютен. Такъв, какъвто постоянно съм желала да бъде.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР