Слънцето показа на Земята огромна фигура с формата на сърце.

...
Слънцето показа на Земята огромна фигура с формата на сърце.
Коментари Харесай

На Слънцето се появи огромно сърце

Слънцето сподели на Земята голяма фигура с формата на сърце. То е било образувано от линии на магнитно поле. Това видяха в Лабораторията за рентгенова астрономия на Слънцето на Физичния институт към Руската академия на науките " Лебедев ".
" Този изумителен знак се образува на повърхността на нашата звезда вследствие на тамошните магнитни полета. Външният силует на фигурата е бил " нарисуван " върху хладните магнитни полета, изглеждащи по-тъмни, а в центъра на сърцето имаше ярка гореща дейна област ", написаха учените.

Размерът на фигурата е към милион километра. " Сърцето " е съществувало няколко часа в нощта на трети октомври.

 Фото: Обработанный кадр из видео NASA

Интересното е, че центърът на фигурата се пада тъкмо в точката на слънчевата повърхнина, която гледа сега към Земята. Не е изключено, че нашата звезда от цялата слънчева система е изразила благосклонности тъкмо към нашата Земя, означават учените.

Периодично на повърхността на звездата се образуват разнообразни фигури. Често формата им прилича птици и континенти, великански стрелки и други обекти. " Рисунките " се появяват инцидентно, като резултат от взаимоотношението сред магнитните полета, които са ситуирани в недрата и на повърхността на нашето величие. Специалистите се надяват, че, наблюдавайки ги, ще се научат да предсказват слънчевата интензивност.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР