Слънцето не е имало нито едно петно през февруари -

...
Слънцето не е имало нито едно петно през февруари -
Коментари Харесай

Слънцето не е имало нито едно петно през февруари

Слънцето не е имало нито едно леке през февруари - събитие, което не е следено от 2008 година, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на наблюдаване на НАСА.

Това не е причина за терзания. Състоянието на звездата ни е относително умерено, тъй като се доближава към фаза в цикъла, наричана безоблачен най-малко.

"Подобна бездейност не е единствено образен театър. Слънцето става малко по-мъждиво, дупките в короната стават по-стабилни, а силата на слънчевия вятър понижава " - показват от НАСА на уеб страницата си.

"Отслабналият безоблачен вятър от своя страна охлажда и свива земната външна атмосфера (термосфера) и съпротивлението на орбитиращите към Земята спътници понижава ".

НАСА от дълго време предвижда, че Слънцето ще доближи минимума си през 2019 - 2020 година Липсата на слънчеви петна през февруари е в унисон с тези упования. Сондата "Паркър " на НАСА оказва помощ да бъдат опознати по-добре механизмите на слънчевата интензивност. Тя стартира втората си обиколка към звездата ни през януари, а идващото ѝ доближаване е планувано за 4 април.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР