Слънчогледовите семки са един от най-разпространените видове семена. Това е

...
Слънчогледовите семки са един от най-разпространените видове семена. Това е
Коментари Харесай

Чопленето на семки забавя стареенето, намалява симптомите на артрит и астма

Слънчогледовите семки са един от най-разпространените типове семена. Това е и повода да не им обръщаме толкоз съществено внимание. Много хора ги възприемат като елементарна занимавка по време на разходка в парка, на футболен мач или просто когато гледат телевизия. Но слънчогледовото семе в действителност е извънредно здравословно. То ще ви изненада с многочислените си непредвидени изгоди.
Прочетете още
За здрава и красива кожа

Слънчогледовите семки са извънредно потребни за кожата. Те са доста богати на витамин Е, който е един от най-мощните антиоксиданти за сияеща, млада и свежа кожа. Той има свойството да защищава от слънчевите лъчи, да форсира обмяната на кожните кафези и тяхната регенерация и да забавя стареенето.

Мощни противовъзпалителни свойства

Витамин Е в слънчогледовото семе има доста мощни противовъзпалителни свойства. Той понижава уврежданията в кожата, акнето, само че и работи противовъзпалително във всички тъкани в организма. По тази причина, както и поради съществуването на мастни киселини в слънчогледовите семки, те понижават холестерола, кръвната захар и даже потискат признаците при някои хронични болести, като ревматоиден артрит, астма, написа Bgonair.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР