Слънчево време и все по-високи максимални температури ни очакват в

...
Слънчево време и все по-високи максимални температури ни очакват в
Коментари Харесай

В по-голямата част от страната ще остане облачно в следобедните часове

Слънчево време и все по-високи оптимални температури ни чакат в неделя и при започване на новата седмица. Преди това обаче и през днешния ден ще има региони с валежи, най-вече слаби, а в по-голямата част от страната ще остане облачно. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 16° и 21°.

През нощта ще вали към момента на изолирани места в южните и планинските региони. Ще духа слаб североизточен вятър. Минималните температури на следващия ден ще са сред 6° и 12°, а оптималните - сред 16° и 21°. Ще превалява към момента в Източна България, където ще остане и прохладно. В останалата част от страната облачността ще намалее до слънчево време.

Облачно ще остане времето по Черноморието, само че превалявания се чакат единствено на обособени места, най-вече на юг. Вятърът ще е сдържан от североизток, а вълнението на морето ще се усили до 4 бала.

В планините, слаби превалявания от дъжд ще има преди обяд в Рило-Родопската област, а до вечерта ще превали и в Странджа и Сакар.

От запад облачността ще се резкъсва и понижава, само че ще остане прохладно, с сдържан вятър от север-североизток.

И към времето в Европа. Слънчево ще бъде на следващия ден в южните елементи от континента, в това число и съвсем на всички места на Балканите, като се изключи източните и южните региони от полуострова, където към момента ще превалява.

У нас с понижението на облачността минималните температури в околните дни, за разлика от оптималните, ще продължат да се намаляват. В утринните часове ще има и мъгли. Най-много слънчеви часове се чакат в планинските региони, където и стоплянето ще бъде по-съществено.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР