Слънчевата ултравиолетова светлина може да причини увреждания на кожата. Външният

...
Слънчевата ултравиолетова светлина може да причини увреждания на кожата. Външният
Коментари Харесай

Какво да правим при слънчево изгаряне

Слънчевата ултравиолетова светлина може да аргументи увреждания на кожата. Външният пласт на кожата има кафези, които съдържат пигмента меланин, само че прекомерното излагане на ултравиолетови лъчи или наричани още UV, могат да причинят слънчево изгаряне. UV лъчите проникват през горните пластове на кожата и поразяват по-дълбоките, където могат да увредят или даже да убият кожни кафези, това прави слънчевото изгаряне рисково и нездравословно в дълготраен проект, тъй като даже може да докара до рак на кожата.

Употребата на слънцезащитни артикули не изключва вероятността от слънчево изгаряне, несъмнено, и по тази причина е значимо да сме готови авансово, когато то се случи.

Споделяме 6 съвета, какво да вършим, в случай че получим слънчево изгаряне:

Вземи леден душ, с цел да намалиш болката

 а iStock/Getty Images

Първото нещо, което можеш да направиш, в случай че си изгорен на слънце, е да си вземеш душ или вана с хладка към студена вода. Това понижава болката и приготвя кожата за нанасяне на овлажняващ артикул. Нежно попий непотребната вода без обтриване, с цел да не травмираш кожата в допълнение

Използвай артикул с доста високо наличие на пантенол

Пантенолът работи влагозадържащо, противовъзпалително, зачервявания на кожата бързо изчезват, сърбежът понижава и в това време предизвиква регенерацията на клетките. Изберете артикул с високо наличие на пантенол, като . С прибавен алантоин, който работи като местен анестетик, както и глицерин, който построява предпазен пласт върху кожата и я защищава от външни въздействия. Използвай до цялостното възобновяване на кожата. Освен мигновено облекчение, неговият състав спомага и за опазване и удължение на тена.

Използвай обезболяващи таблетки

Тежките слънчеви изгаряния нормално са съпроводени с повишение на телесната температура, приема на обезболяващи таблетки, с изключение на намаление на температурата ще оказват помощ и за понижаване на болката.

Пий повече вода

 а iStock/Getty Images

Слънчевото изгаряне води до обезводняване и изсушаване на горните пластове на кожата, за това е належащо да се пие повече вода от нормално, с цел да се избегне дехидратация. Ако имаш чувство за гадене и замаяност, най-вероятно е от дехидратацията породена от слънчевото изгаряне, само че може и да е нещо по-сериозно. При поява на тези недоволства, по-добре посети своя доктор.

Ако се получат мехури, ги остави да се излекуват

Ако при слънчевото изгаряне се получат мехури, това е изгаряне от 2-ра степен. В тази обстановка е доста значимо да не пукаш мехурите, тъй като те оказват помощ на кожата да се излекува и защищават от инфекции. Продължавай да нанасяш нежната пяна на до цялостното укрепване на кожата. Продукта има значителен резултат върху обменните процеси на кожата и оказва помощ за бързото ѝ възобновяване. При по-сериозно изгаряне – посети своя доктор!

Вземи екстра ограничения в потреблението на SPF, до момента в който кожата се възвърне

Ако към този момент един път си изгорен, не позволявай това да се повтори. Употребата единствено на SPF крем към този момент не е задоволително, за това с изключение на крем в този момент би трябвало да покриеш кожата с дреха от естествена материя, когато си на открито или най-добре е тя да има UV отбрана.

Макар и краткотрайно положение, слънчевото изгаряне може да докара до дълготрайни последици за кожата. Прекаленото излагане на UV излъчване усилва рискът от рак на кожата. За това е от изключителна значимост да използваме слънцезащитни артикули и да предприемем бързи ограничения, в случай че се стигне до зачервяване на кожата.

Време е да стягаме багажа за морето? Освен бански, SPF крем, шапка и очила, дано този път прибавим спрей-пяна
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР