Слънчев ден е в планините, само на час път от

...
Слънчев ден е в планините, само на час път от
Коментари Харесай

Сървайвализъм: умението да оцеляваш стана модерно в пандемията

Слънчев ден е в планините, единствено на час път от Мадрид, испанската столица. 

Група от цялата страна се събира, с цел да взе участие в необикновена активност навън.

" Можете да употребявате това като връх на стрела, връх на копие или острие на брадвата. Можете също да го употребявате, с цел да разпалите огън ", изяснява инструктор, показвайки фино парче, което преди малко се е отчупило по-голяма канара.

Това е един от многото курсове за оцеляване, проведени в цяла Испания. Участниците се образоват на главните умения, нужни за прекосяване през всевъзможни животозастрашаващи сюжети, споделя " Евронюс ".

Инструкторът по дългогодишно оцеляване в учебното заведение за оцеляване " Хуан Лопес " също е от по този начин наречените  " препъри " (preppers), или " готови ". Термин, дефиниращ тези, които се готвят за каквото и да е злополучие, тъй като такова може да ни сполети когато и да е.

Това е разбиране, което се постанова от ден на ден с пандемията, твърди инструкторът по оцеляване.

" Хората стартират да мислят, че да живееш ден след ден е контрапродуктивно ", споделя Хуан.

" Ако имаме знанията и можем да приспособяваме оборудването си, с цел да оцелеем няколко дни, тогава в разгара на тези пандемии или в изключителни обстановки, ще можем да се спасим. "

" Сървайвализъм "

Умението да оцеляваш и да бъдеш квалифициран за всевъзможни рискови обстановки е нещо като тренд в Испания. Това не е инцидентно, така като страната беше мощно наранена от пандемията. За по-малко от година търсенето на сходни курсове се е нараснало с повече от 30 % съгласно Игнасио Ортега, началник на учебно заведение за оцеляване:

" Едно е да преживеете обстановка на оцеляване, в случай че сте изгубени в планините. Друго е да сте в обстановка на оцеляване, когато може да бъде наранена цялата страна. "

" Когато избавителните екипи, системата за обществено обезпечаване, здравната система се срутен... "

" Хората осъзнават те не могат да разчитат на помощта на външни експерти, както преди. Така че те се нуждаят от самоуправление, самосигурност. Нормално е да търсят образование. "

" За всеки случай "

Кризата с Covid-19 убеждава Паскуал, че има потребност от подготовка по оцеляване. Предприемачът пътува чак от Валенсия, на 4 часа път, с цел да посещава курса. Той споделя, че желае да се научи какво да прави, с цел да отбрани фамилията си, в случай че най-лошото се случи.

" Това, което ме стимулира да дойда в своята основа е обстановката на неустановеност, която изпитваме. Не толкоз се безпокоя за пандемията, що се касае за това какво може да се случи след нея ", прецизира Паскуал.

" Икономическата рецесия, която претърпяваме и от която ще страдаме години наред, е повода. "

" Когато държавната помощ изсъхне, може да стартираме да следим всеобщи съкращения в компании и така нататък Може да видите дефицит на храна в градовете, обстановки на безпорядък, може да има протести. Така че по-скоро бих поел самодейността да се приготвя за всеки случай. "

Общностите от определящи себе си като " препъри "  процъфтяват в обществените медии, където потребителите обменят опасения и препоръки, с цел да се оправят с евентуални произшествия. Получаването на достъп до персоналната им сфера обаче не е елементарно, вижда " Евронюз ".

Сървайвалистите, забулени в загадка

Един сървайвалист, с който европейската медия е влезнала в контакт в последния миг е отменил срещата. Друг пък се е съгласил да изпрати фрагменти от запасите, които той съхранява, с цел да се справи с евентуални бедствия, само че при изискване за анонимност.

Гориво, комплекти за оцеляване, обезводнена или консервирана храна, само че също и камуфлажно облекло, противоядрено съоръжение, оръжия и муниции.

Това са единствено някои от предметите, които " подготвящите се "  държат на самостоятелни или групови места за предпазване. Локациите на тези запаси постоянно се пазят в загадка.

Има и още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР