Слагаме чертата след края на черния петък, който както винаги

...
Слагаме чертата след края на черния петък, който както винаги
Коментари Харесай

Похарчихме ли повече от планираното на Черния петък

Слагаме чертата след края на черния петък, който както постоянно траеше не 24 часа, а няколко дни или пък няколко уикенда. Ситуацията общо взето постоянно е „ Бюджет надхвърлен “, в случай че изключим несъмнено хората, които знаят що е то финансова дисциплинираност и още по-трудното знаят по какъв начин да я съблюдават. Такива обаче несъмнено са малко и пред щанда нормално всички задръжки падат – изключително финансовите. 
 
Черен петък е като 8 март – и да не си купил нищо заран, вечер съвестта се обажда и тичаш бързо до магазина да наваксваш. И по тази причина магазините са цялостни от ранни зори до късни доби.

Състезателния хъс го има в погледа на всеки чернопетъчен консуматор. Защото никой не желае да си самопричини горчивината от това да изпусне уреда с най-голямото понижение. Защото под носа ти някой по-надъхан от теб да измъкне последната пералня от понижените е и да те огледа победоносно е потребителска болежка, която не се търпи.

 
Разбира се, капката катран постоянно е подозрението, че пониженията не са това, което ни се желае да са. И по тази причина на Черен петък постоянно се усещаме като в Черен Петър – играем, играем, подмятаме една стока и най-после може да се окаже, че сме взели най-неподходящата, ненамалената и некачествената.
 
И въпреки всичко хората купуват – просто всеобщата реклама и психозата отвред въздействат.
 istock istock
Много консуматори признават, че след Черния петък, идва Черният понеделник, в който банковите сметки са поизпразнени. И може би по тази причина, с грижа за хората, е фиктивен Международния ден без покупки, който очевидно неслучайно настава след огромното харчене. Има логичност - всичко ненужно е изхарчено и е време за терапия – без да влизаме в магазина, без да слушаме касовия уред и без да срещаме продавач консултанти.

 
И въпреки всичко Черният петък си остава някак по-празничен от Международния ден без покупки. Защото е реалност, че щом купиш нещо ново – даже и да е дребно – у дома те посрещат с усмивка... тъкмо като на 8 март.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР