Сладък, сочен и ароматен - трудно е да устоим на

...
Сладък, сочен и ароматен - трудно е да устоим на
Коментари Харесай

Защо никога не трябва да ядете пъпеш на празен стомах?

Сладък, апетитен и благоуханен - мъчно е да устоим на пъпеша, изключително през летните жеги. Но става известно, че в някои случаи е по-добре да се откажем от потреблението му, с цел да не навредим на здравето си. А в други би трябвало просто да се придържаме към разпоредбите на неговата консумация.

Защо пъпешът не може да се яде с други храни?

За да разберете по какъв начин вярно да ядете пъпеш, би трябвало да знаете, че този сладостен плод не се задържа в стомаха, а се усвоява от червата. Но в случай че страдате от стомашни проблеми, потреблението му може да докара до проблеми с храносмилането.
 5 аргументи да ядете пъпеш всеки ден 5 аргументи да ядете пъпеш всеки ден
Пъпешът е освен апетитен, само че и извънредно потребен, най-много за дамите. Това са 5-те аргументи да включите този плод в менюто си. 1. Бъ...

Ето за какво лекарите предлагат пъпешът да се яде настрана от други храни. Тоест, може да се употребява като обособена закуска. А хората с погрешно действие на стомашно-чревния тракт не би трябвало да злоупотребяват с него. Като цяло с пъпеша не би трябвало да се прекалява, тъй като той не е най-лесната за асимилиране храна.

Никога не го яжте на празен корем. В противоположен случай подуването, газовете и коликите са неизбежни.

Кърмещите майки не би трябвало да ядат пъпеш вечер и през нощта. Яденето в тази част от денонощието се свързва с нараснал риск от появяването на диария при кърмачето.

След потреблението на пъпеш никога не пийте вода, тъй като това ще докара само до газове, ферментация на храната в червата, колики и диария.

За предпочитане е потреблението на този апетитен плод да не е повече от един път дневно. Единствено, придържайки се към дневната норма, ще извлечете оптималната изгода от пъпеша и ще избегнете неразположенията.
 Диня или пъпеш – кой плод е по-полезен Диня или пъпеш – кой плод е по-полезен
Ползите от потреблението на пъпеш и любеница са безспорни. Но несъмнено пъпешът е по-насищащ поради огромното количество фибри. Всеизвестен...

Една порция би трябвало да е не повече от 300 гр, а в случай че сте на диета или желаете да отслабнете, тогава е по-добре да ядете пъпеша заран, като и останалите десерти. Но и тук важи правилото, че не би трябвало да го консумирате на празен корем.

Пъпешът може да се употребява не по-късно от 3 часа преди лягане.

Заради другия състав на стомашния сок при всеки организъм времето за преправка на избран артикул е самостоятелно. За разграждането на зеленчуци или плодове е належащо по-малко количество стомашен сок, в сравнение с за месото. Пъпешът се усвоява за към 30 минути, динята за към 20 минути, а за плодовете, богати на пектин и фибри (круша, авокадо, смокини, кайсии, нектарини, ябълки, гуава) са нужни 40 минути.

Продуктите, които могат да бъдат потребни настрана, дружно губят свойствата си и стават безусловно нездравословни за нашето тяло. Невъзможността да се комбинира пъпеш с други артикули се дължи на обстоятелството, че той се задържа по-дълго в организма, което в последна сметка води до гадене, диария, отичане на корема, колики и метеоризъм.

Но, несъмнено, има изключения, всичко е самостоятелно и е належащо да се вслушвате в тялото си. 

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР