Скулптура на бележития български творец Николай Владов – Шмиргела поставихме

...
Скулптура на бележития български творец Николай Владов – Шмиргела поставихме
Коментари Харесай

Скулптура на Шмиргела съживи Градската градина

" Скулптура на бележития български създател Николай Владов – Шмиргела поставихме в пространството в Градската градина при други две творби на същия създател, с което се добавя както групата от негови монументални произведения, по този начин и галерията от статуи навън на Софийската градска художествена изложба /СГХГ/ ". Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, оповестяват от пресцентъра на столичната община.

" С слагането на фигурата вършим налични част от творбите на огромния ваятел в градска среда.

Благодаря на внучката на Шмиргела Юлия Банкова, която направи подаяние за Софийска градска художествена изложба скулптурата дружно с други негови творби. Благодаря и на шефа на СГХГ Аделина Филева за цялата организация за снабдяване на фигурата ", уточни също столичният кмет.

Освен скулптурната фигура СГХГ, която се развива като пространство за експозиция на произведения с висока художествена стойност, получи подаяние и на още 30 пластики гипс, теракота, шамот, бронз с разнообразни размери. Дарени са и две живописни платна на Светлин Русев и Георги Баев. От тази сбирка галерията купува и две ранни произведения на художничката Вера Лукова, заяви шефът Аделина Филева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР