Скулптура може да се прави от всичко – от глина,

...
Скулптура може да се прави от всичко – от глина,
Коментари Харесай

Сътвори ми пясъчни приказки: Фестивал на пясъчните скулптури в Бургас

Скулптура може да се прави от всичко – от глина, гипс, камък, метал, дърво, епоксидна смола, силикон, восък, от лед и стъкло, от хартия, текстил и конци, дори от чимшир и, допускам, от доста други неща... А в случай че сте на плажа – естествено, и от пясък. Това го знаят най-добре и го обичат нашите деца, които с часове наред могат да строят своите пясъчни морски крепости, замъци с кули и чудати фигури, и дори да се ядосват до сълзи, когато следващата солена вълна ги прибира назад в морето.

Преди два дни се прибрахме с щерка ми от ветровития Бургас, доста изменен и станал още по-красив град – претендент за столица на културата, събрал доста и разнообразни събития, три от които ние имахме чудесната опция да посетим и усетим изцяло. Това бяха лятната танцова работилница и концертът на фондация “Илиев ” Summer Dance It 2014, завладяващият на разнообразни равнища разнообразни хора (деца и възрастни) Фестивал на солта до езерото с лугата и доста обичаният от всички международен Фестивал на пясъчните скулптури на тема  “Приказки от пясък ”.

Тази година пясъчните майстори от разнообразни страни са пристигнали да изваят вълшебна приказна поредност и да пленят още повече детските сърца. Мястото е Парк Езеро, Бургас, а усещането на приказните герои, подиуми от обичани приказки и анимационни филми зависи напълно от вас.

Ако сте в Бургас, не бъдете предубедени, че пясъчната статуя е детска работа, а влезте в приказката. Колкото и изтощени или изнервени да сте от непрекъснатия вятър и от пясъка в ушите, очите, устата, косите, в банския или сред пръстите ви, направете едно малко изпитание на обич и зарадвайте своето дете и себе си. След слънцето на плажа се разходете из красивите зелени пространства на добре поддържаната Морска градина, тръгнете към края на плажа в посока Конната база и завийте към мястото на приказките. От мен една дребна концепция: преди влизането в приказките изпийте един пресен, прясно изцеден сок от лимон, грейпфрут и портокал – доста оказва помощ за измитане на слънчевата отмалялост.

В изданията на фестивала до момента са взели участие приети създатели от Англия, Белгия, България, Гърция, Индонезия, Ирландия, Полша, Русия, Украйна, Франция, Холандия, Чехия и Япония.

Тазгодишният песъчлив фестивал може да се види до 30 септември в Парк Езеро, Бургас, България.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР