“Скритите портрети на Волкер Хермес е поредица от заигравки с

...
“Скритите портрети на Волкер Хермес е поредица от заигравки с
Коментари Харесай

Как един артист скри лицата на известни картини с... маски

“Скритите портрети ” на Волкер Хермес е поредност от заигравки с на старите фламандски майстори. Артистът трансформира известни шедьоври като скрива лицата им – напълно алегорично, с цел да покаже, че портретите от оня интервал не са разкривали доста за самите персони, които са изобразени на тях. А неотдавна той употребява и актуалната маска като претекст във вариациите си.
               

В последните 10 години Волкер Хермес учи въздействието и мястото на портрета в обществото и го употребява като насочна точка за колажите си, които са майсторски направени с Photoshop. В миналите месеци той преглежда маската и нейното естетическо въздействие върху метода, по който възприемаме индивида против себе си. Спира се по-скоро на хумористична позиция, с цел да повдигне духа на хората в този така и така задоволително тъмен интервал.
               

Хермес слага въпроса за смисъла на облеклото като знак на обществен статус., които употребява за своите колажи, са правени само на защита част от обществото и той предава общественият им статус посредством пищността на маските.

“Ако през днешния ден влезем в пекарната и забележим елегантна жена, облечена от главата до петите в  Chanel , незабавно разбираме защо става въпрос, нали? Знаем кодовете, можем да разчетем известието, което изпраща. Начинът, по който символичната тежест на модата се е разигравала в тези времена, евентуално е бил сходен. постоянно е била от значително значение за самоопределянето през всички столетия в историята ", споделя немският актьор. Вижте някой от най-впечатляващите му трансформации в нашата изложба!

 



 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР