Скрити съкровища по света – може би си мислехте, че

...
Скрити съкровища по света – може би си мислехте, че
Коментари Харесай

Скрити съкровища по света, които още можете да намерите – топ 10

Скрити съкровища по света – може би си мислехте, че ерата на пиратите и скритите съкровища е свършила? Ако сте от хората, които обичат положителното премеждие и нямате нищо срещу да изкопаете земята по дължина и по широчина, ето няколко скрити съкровища, които към момента можете да намерите по целия свят. Те могат да ви създадат милионер за един момент, т.е., в случай че можете да ги намерите. Говорим за съкровища като:

10. Скритото богатство на Форест Фен

След като става водач във Военновъздушни сили през 60-те години на предишния век, Фен постоянно лети със самолета си до Помпей, с цел да търси артефакти, където намира огромно обилие от такива. Диагностициран с рак на бъбреците през 80-те години на предишния век, Фен взема решение да скрие най-обичаните си артефакти и да даде на всички улики за намиране на съкровището си, което съгласно него съдържа злато, бижута и други скъпи артефакти на стойност 1–3 милиона $. Наскоро се появи вест, че съкровището е било намерено. Но до каква степен е достоверна информацията можем единствено да гадаем.

9. Съкровището на Жан Лафит – скрити съкровища по света

Жан Лафит и брат му Пиер са френски пирати, които си изкарвали прехраната си, атакувайки търговски кораби в Мексиканския залив. След като Лафит умира някъде сред 1823 и 1830 година, легендата за неговите съкровища стартира да циркулира из Луизиана. Има изказвания, че има огромни тайници със съкровища, заровени някъде в езерото Борн, тъкмо до брега на Ню Орлиънс. Друго богатство било пък на към пет километра източно от Старата испанска пътека покрай река Сабин в горичка от дървета.

7. Паричната яма на остров Оук

Мистерията, която заобикаля тази яма, ситуирана край крайбрежията на Нова Скотия, може да ви направи супер богат. Легендата му датира от времето, когато пиратството е било на високо равнище. Още през 1975 година младеж на име Даниел Макгинис твърди, че е видял мистериозна светлина, идваща от острова. След лично следствие открива дребна кръгла дупка.

Въпреки че той и приятелите му не разкрили нищо в хипотетичната изкуствена дупка, легендата й се разраснала неведнъж. Дотолкова, че всички от президента Рузвелт до огромните корпорации са се пробвали да намерят съкровището, което може да бъде или богатство на пирати, съкровищата на рицарите тамплиери или самият Свети Граал.

6. Златната сова, скрита някъде във Франция – скрити съкровища по света

Човек под псевдонима “Макс Валентин ” решил, че през 1993 година ще трансформира всички поданици във Франция в професионални ловци на съкровища. Това е единственото допустимо пояснение за скриването на златна сова някъде във френската провинция. Това не е всичко, той също по този начин споделил, че индивидът, който я откри, ще получи 1 милион франка. Така той траял да дава 11 улики за местонахождението на совата, само че тя към момента не е открита. Въпреки това, в изявление през 1999 година той загатва, че един човек е бил доста покрай това да я открие; тъй че вярата към момента не е изгубена.

5. 63 милиона $, скрити в Бедфорд, окръг Вирджиния

През 1816 година Томас Бейл и няколко негови сътрудници откриват огромно находище на злато и сребро при разкопки в Скалистите планини. Те желали да запазят благосъстоянието за фамилията си, по тази причина го скрили. Бейл написал криптирано писмо, в което описвал къде да намерят съкровището. За задачата основал три шифъра, един с името на Томас и роднините на неговите сътрудници, един, който съдържал точното изложение на съкровището и един с точното местонахождение.

Мъжете поверили писмото на пазача на хотел във Вирджиния на име Робърт Морис. Морис трябвало да изчака 10 години, преди да го отвори. В този миг, в случай че Бейл не се върнел за писмото, ключът от шифъра трябвало да бъде изпратен по пощата от Морис. Но той по този начин и не дошъл. А среброто и златото на стойност 63 милиона $ са скрити някъде в Бедфорд и никой не е съумял да ги откри до момента.

Източник: kakda.org

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР