Скрити под скала на Галапагоските острови, гигантски костенурки бебета от

...
Скрити под скала на Галапагоските острови, гигантски костенурки бебета от
Коментари Харесай

120 гигантски костенурки бебета се появиха на бял свят на островите Галапагос

Скрити под канара на Галапагоските острови, великански костенурки бебета от нов тип чакат залеза на слънцето, с цел да излязат от укритието си, осведоми "Франс прес ".

Нищо не смущава спокойствието им в ограждението на остров Санта Крус - един от трите центъра в Националния парк на Галапогоските острови, където се отглеждат 12 типа единствени по рода си великански костенурки.

След като изтеглят напред шиите си и извадят главите си от дребните си коруби, те дъвчат листа от зеле и растението Erythrina velutina, импортирани от американския континент, ситуиран на 1000 км. от архипелага. След това се отдават на следобедна сънливост.

"Оставяме ги да гладуват - по този начин ще търсят храна, когато се върнат в природата ", съобщи шефът на парка Валтер Бустос.

За връщане в природата обаче към момента е рано да се мисли. За задачата ще би трябвало корубите им да доближат дължина 23-25 см и екземплярите да са на 4-5-годишна възраст. Гигантските костенурки доживяват до век и половина, доближават дължина 2 метра и тегло 450 кг.

Преди няколко месеца великански костенурки бебета се излюпиха от яйца в ограждението. Досега са се появили на бял свят 120 екземпляра от типа Chelonoidis donfaustoi.

Гигантски костенурки се появили преди три-четири милиона години на този тихоокеански архипелаг, разгласен за обект на културното и естествено завещание на ЮНЕСКО. Първоначално там имало 15 типа великански костенурки, три от които през днешния ден са изчезнали.

What's it like growing up with #Galapagos #tortoises? @parquegalapagos ranger Wilman Valle explains in our latest blog on protecting the giant tortoises of Eastern Santa Cruz Island, "Chelonoidis donfaustoi” -- https://t.co/OUyK6qp2GD. En español: https://t.co/st4YFBDA0H. pic.twitter.com/n93U6Nq2rY
— GalapagosConservancy (@SaveGalapagos) 29 януари 2018 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР