Скоростта на предаване на варианта Делта на коронавируса в Гърция

...
Скоростта на предаване на варианта Делта на коронавируса в Гърция
Коментари Харесай

Предупреждение: Скоростта на предаване на Делта варианта е ужасяваща!

Скоростта на предаване на разновидността Делта на ковид в Гърция е ужасяваща, съобщи президентът на Националната организация за публично здраве (EODY) в страната, оповестява " Катимерини ".

" Ще имаме нарастване на случаите тази седмица и идната, само че би трябвало да разгледаме възрастта на инфектираните и дали те попадат в интензивно поделение, с цел да бъдат интубирани, или имаме смъртни случаи ", разяснява Панайотис Аркуманеас, отбелязвайки че 99% от тези, които попадат в болница или в реанимация, не са имунизирани.

Това е " пандемия на неимунизираните ", добави той.

Делта разновидността към този момент е преобладаващ при новите инфекции, като нови данни демонстрират, че процентът на тези случаи се покачва с към 10 процентни пункта на седмица, сподели той.

" Скоро ще доближи 70%, в този момент го виждаме на островите, изключително на островите, които следят повишаване на инфекциите ", изясни той.

Патологът и специалистът по инфекциозни заболявания Мариос Лазанас разяснява, че времето на четвъртата вълна на пандемията е изненадало специалистите. " Честно казано, чакахме го, само че не и толкоз бързо. Тоест, мислехме, че това цунами ще пристигна в края на август, само че пристигна доста по-бързо ", сподели той.

Делта е доста по-заразна разновидност и в това време имунизациите в Гърция не са напреднали до степен, в която би трябвало. " Ваксинациите са доста понижени. Хората са ​​на отмора и има проблем. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР