Скорошно проучване на Световната здравна организация установи, че преумората и

...
Скорошно проучване на Световната здравна организация установи, че преумората и
Коментари Харесай

СЗО: Два пъти повече смъртни случаи от претоварване и умора за година, отколкото от Covid

Скорошно изследване на Световната здравна организация откри, че преумората и прегарянето са взели повече от 745 000 живота единствено за една година. За съпоставяне, това е над два пъти повече от броя на американците, умряли от Covid-19 през 2020 година, първата година от пандемията.

Липсата на почивка или неналичието на задоволително време за отмора може да докара до изтощеност и прегаряне, заключи психотерапевтът Джойс Мартер, създател на The Financial Mindset Fix: A Mental Fitness Program for an Abundant Life. Тя уточни скорошно изследване на Световната здравна организация (СЗО), което откри, че преумората и прегарянето са съдействали за повече от 745 000 смъртни случая единствено за една година в Съединените щати, двойно повече от броя на смъртните случаи в тази страна от вируса COVID-19. първата година от пандемията.

Стресът е естествена част от живота и макар че има способи да се справите с него, оправянето всекидневно оказва съществено въздействие върху организма ви. Стресът може да повреди здравето на вашите зъби, да аргументи храносмилателни проблеми, да усили риска от рак на шийката на матката и да увеличи кръвното налягане... това са единствено дребна част от многото болести, които стресът може да аргументи.

„ Точно както спортистите се нуждаят от отмора от физическо натоварване, почивката е жизненоважна за здравето, тъй като прекъсва цикъла на напрежението “, споделя Ерин Енгъл, психолог в Нюйоркския университет.

Изследвания, като изследване от февруари 2023 година, оповестено в списанието Molecular Psychiatry, свързват хроничния стрес с нараснал риск от множеството хронични болести, положения на психологичното здраве и даже когнитивни проблеми като нарушена памет и дарба за учене.

Хроничният стрес визира способността ни да останем ангажирани и продуктивни, да устоим на инфекции и да преборим неприятния сън, прибавя доктор. Енгъл.

Твърде доста стрес води и до проблеми със сърцето. Джоя Турито, кардиолог в New York Methodist Hospital-Brooklyn-Presbyterian, твърди, че работохолиците са по-склонни да имат „ характерности вид А “, добре прочут рисков фактор за сърдечни проблеми.

Изчислено е, че дългата работна седмица, по-дълга от 55 часа седмично, усилва риска от инсулт с 35%, както и риска от гибел от инфаркт със 17%, изяснява доктор. Турито.

Д-р Реха Кумар, основен медицински шеф на Програмата за грижа за тежестта в Ню Йорк, споделя, че изследване от 2021 година е открило, че възрастните с висок стрес са с 45% по-склонни да имат метаболитен синдром – група признаци, които усилват риска от сърдечни болести, диабет и други здравословни положения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР