Скоро – след като приключат маневрите, които се свързват с

...
Скоро – след като приключат маневрите, които се свързват с
Коментари Харесай

Д-р Искрен Иванов: Рано е да мислим за край на войната, Русия ще предприеме нова интервенция в Украйна


Скоро – откакто приключат маневрите, които се свързват с евакуиране, Русия ще предприеме нова намеса в Украйна . Целта ще бъде да покаже, че няма да се откаже от войната. Това е предвиждането, изразено пред Радио София, на политолога доктор Искрен Иванов, специалист „ Международна сигурност и ръководство на спорове “ .

Дългосрочната съветска цел е Украйна да не се причисли към НАТО, уточни Иванов. И напомни:

„ По времето, когато всички се чудеха дали ще има военна намеса в Украйна или не, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази съмненията си, че такава ще има, само че тогава те не бяха признати съществено. Ето, че това се случи, само че съпротивата на украинците е впечатляваща. И това е реалност и посредством поддръжката от Запада . “

Експертът аргументира и съмненията си за това, че изтеглянето на сухопътните съветски военни елементи може да значи, че предстоят последващи дейности с интензивности на авиацията.

Налага се смяна в тактиката . Санкциите ще се отразят на стопанската система, по тази причина Русия прибягва до непопулярни ограничения като заплащането на газа в рубли и други.

Бумеранг за Европейски Съюз ще има само, в случай че се наложат наказания и на Китай . От Запада страната се възприема като комунистическа, методите в китайската външна политика радикално се разграничават от руските. Китай ще работи според своите световни стопански ползи - желае да подсигури с Русия блок, който да играе ролята на нуклеарен чадър и в това време да резервира и развива пазарите си в Европейски Съюз, Индия и така нататък, уверен и още Искрен Иванов.

С него беседва Данаил Конов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР