Скопие. Само 10 дни преди Европейския съвет в Република Северна

...
Скопие. Само 10 дни преди Европейския съвет в Република Северна
Коментари Харесай

„24 Вести“ : Дата за дата, това е максималното което РСМ може да получи на срещата на върха през декември

Скопие. Само 10 дни преди Европейския съвет в Република Северна Македония (РСМ) излиза наяве, че декември е невъзможна задача за започване на договаряния, тъй че вярата на македонското държавно управление е, че Европейски Съюз ще изпрати единствено позитивни сигнали - или дата за дата, разяснява скопският ефирен канал “24 Вести “ .

Неофициално България може да вдигне блокадата, в случай че в Декларацията, призната в българския парламент, условията останат същите, само че от там се махне изказванието, че тези условия са изискване за първата междуправителствена конференция – районен съд Македония от своя страна да извърши условията „ 5+1 “. Времето е малко, по този начин това може да се случи през месеца, след съставянето на ново държавно управление в София.

„ Надяваме се през декември да получим позитивен сигнал, позитивен сигнал, който не значи дата, тъй като виждаме, че едвам в този момент се конституира Народното събрание в прилежаща България и има периоди. Най-оптимистичният сюжет е 15 декември за сформиране на държавно управление. И по този начин имаме напълно нов, градивен метод към това, което можем да получим в средата на декември, “ сподели Артан Груби, вицепремиер.

Радев още веднъж втвърди възгледите си. Сформирането на ново държавно управление не попречи на стария-нов президент на България да повтори алените линии на среща с френския си сътрудник Еманюел Макрон в Страсбург.

" София чака съответни и необратими резултати в разговора с районен съд Македония, който ще подсигурява европейските полезности в зачитането на човешките права, прекъсването на езика на омразата и отбраната на българското културно-историческо завещание, " споделиха от кабинета на Румен Радев, президент на България.

Този януари Франция поема председателството на Европейски Съюз за идващите шест месеца, а импровизирано Париж дава късмет на македонското държавно управление да стартира договаряния най-късно през януари, поради президентските избори във Франция през април.

Македония още веднъж ще би трябвало да откри общ език със София, с цел да отстрани блокадата от преговорната рамка. Шестте претенции от София са: декларация, че Македония няма териториални искания, невмешателство във вътрешните работи на България, съглашение историческата комисия да заседава най-малко пет пъти годишно, наказание на комунистическите дейности по дебългаризация, попречване на езика на омразата и включването на българите в македонската конституция.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР