Скопие не се раздели с идеологическата доктрина от югославската ера,

...
Скопие не се раздели с идеологическата доктрина от югославската ера,
Коментари Харесай

Скопие не се раздели с идеологическата доктрина от югославската ера

" Скопие не се раздели с идеологическата теория от югославската епоха, а продължи да извлича идентичността си от подправянето и присвояването на историята на България. РСМ би трябвало да прекрати всевъзможни искания към историята и географията на България. Противно на общоприетото разбиране – историческите разногласия не са просто университетски. Те имат доста измерими последствия в сегашното. Фалшифицирането на историята участва всеобщо в учебниците на РСМ ". Това се споделя в публикация на българския дипломат в Гърция Валентин Порязов в едно от най-авторитетните гръцки издания " То Вима “.

Статията, която Агенция БГНЕС разгласява без съкращения , е в отговор на изявление с вицепремиера на РСМ Никола Димитров от 25 април, оповестено под заглавие " Казусът на Северна Македония: предизвикателство пред надеждността на Европейски Съюз ".

Меdiapool препечатва публикацията на дипломат Валентин Порязов без редакторска интервенция:

" Проблемът сред България и Република Северна Македония (ще употребявам РСМ за краткост) не е подобен, какъвто господин Димитров твърди в неговото изявление.

България няма никакви искания към суверенитета на РСМ, нито пък оспорва суверенното право на жителите на РСМ да се самоопределят или да назовават езика си, както намерят за уместно. Да се твърди противоположното е само опит да се очерни позицията на България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР