Скопие. Македонският министър-председател Зоран Заев се срещна с командващия на

...
Скопие. Македонският министър-председател Зоран Заев се срещна с командващия на
Коментари Харесай

„Канал 5“ : Зоран Заев се срещна с командващия на силите на САЩ и НАТО в Европа

Скопие. Македонският министър-председател Зоран Заев се срещна с командващия на силите на Съединени американски щати и НАТО в Европа ген. Къртис Скапароти. Премиерът е изразил признателност за поканата за участие в Северноатлантическия алианс, отбелязвайки, че това значимо решение демонстрира, че Алиансът е мощен и отдаден на политиката на отворени порти, предава скопският ефирен „ Канал 5 “.
Подчертавайки, че поканата за участие в НАТО е историческо достижение, Заев уточни необятната социална поддръжка към него. Двамата събеседници означиха по какъв начин това разрешава перспективно бъдеще за Македония и се съгласиха, че ще има големи позитивни резултати за сигурността и просперитета на целия район.
Скапароти насочи похвални думи за членовете на македонската войска, оценявайки, че те демонстрират огромна подготвеност и дисциплинираност в сходство със стандартите и процедурите на НАТО.
На срещата е маркирано, че подписването на Споразумението сред Македония и Гърция е позитивен образец за страните от целия район на Югоизточна Европа, в посока на решение на откритите въпроси, за възстановяване на добросъседските връзки, което способства за задълбочаване на икономическото съдействие и обезпечава прогрес.
Заев съобщи, че като предстоящ член на НАТО Македония е подготвена изцяло да показа отговорностите и отговорностите за опазване на районния и интернационалния мир и непоклатимост.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР