Скок в цените на горивата от началото на годината. Бензинът

...
Скок в цените на горивата от началото на годината. Бензинът
Коментари Харесай

Горивата отново поскъпнаха

Скок в цените на горивата от началото на годината. Бензинът съвсем стигна цената на дизеловото гориво. Според специалисти, нарастването е поради повишаването на суровия нефт, който е на рекордни стойности от 2014 година насам.

Ако автомобилът ви е на бензин, повишаването, което регистрират и огромните, и дребните бензиностанции от началото на януари, е с към стотинка на литър. За да стигне през днешния ден до 2,09 лева междинна цена. Най-евтино литър бензин може да заредите за 1,90 лева, а най-скъпият в страната е 2,16 лева за литър, оповестява Нова телевизия.

При дизела: цялостен контейнер излиза още по-скъпо. Средно с 3 стотинки на литър е поскъпнало дизеловото гориво от началото на годината. И през днешния ден, приблизително, то коства 2,12 лева за 1 литър. Най-евтиният дизел в България на 25-и януари може да се откри за 1,91 лева, а най-скъпият стига до 2,20 лева

От седмици бензиностанциите от огромните вериги оферират литър бензин за 2,13 лева, дизела - за 2.10 лева

За една седмица с две стотинки, разяснява Александър Ангелов, чиновник в бензиностанция.

Обяснявам си го с това, че може би са монополисти. Имат метод да го създадат. Щем не щем, ще зареждаме, споделя водачът Веселин Стойков.

Преди към месец съм го пълнил за към 110 лв.. Сега-120-125 лева, изяснява Станислав Тенев, админ "Шофьори Бургас ".

В Бургас и района броени бензиностанции продават бензина на цена под 2 лв..

Само на към двайсетина километра от Бургас цените на горивата са с към 20 стотинки по-надолу.

Експерти изясняват повишаването с рекордно високите цени на петрола. Достигната е психическата граница от 70 $ за барел, което щяло да докара до нарастване на добива на нефт и газ в Съединените щати, а от там и поевтиняване.

Но резултатът върху българските цени ще е занимателен, първо, с няколко месеца. И ще е доста по-слаб в процентно съответствие, в сравнение с международните пазари. Тоест, нямам доверие цените да паднат по 2 лв. в следващите… тази цялата година, в действителност, разяснява Мартин Владимиров, Център за проучване на демокрацията.

Геополитическото състояние е също значим фактор. Напрежението в Близкия изток и войната в Сирия можели да покачат цената на петрола до 80-90 $.

Това би означавало покачване от порядъка на 10-15 стотинки още. Тоест, цени от 2,25-2,30 лева са вероятни, само че по-скоро е по-малко евентуално, разяснява Мартин Владимиров от Центъра за проучване на демокрацията.

А водачите разясняват новите цени на горивата в обществените мрежи.

Хората са много ядосани. Искат митинги, всеобщо неодобрение, което е изцяло обикновено, тъй като когато нарастне горивото, всяка една услуга нараства, разяснява Станислав Тенев, админ в "Шофьори Бургас ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР