Скок на цените на таксиметровите услуги в Благоевград. От бранша

...
Скок на цените на таксиметровите услуги в Благоевград. От бранша
Коментари Харесай

По-високи цени на такситата в Благоевград

Скок на цените на таксиметровите услуги в Благоевград. От сектора оправдават нарастването с късите курсове, които са неизгодни за водачите и по-малкия брой клиенти поради пандемията.

Между 50 и 70 стотинки ще бъде нарастването на първичната такса за такси, като цените за километър ще останат непроменени. Очаква се всички компании да работят по новите цени до края на април.

" Тези цени не са обновени от много време насам. Просто е крещяща потребността от актуализация. За да правим нашата услуга обикновено, качествено и несъмнено, са нужни и финансови средства за покриване на разноските по активността ", съобщи Росен Начев, ръководител на сдружението на таксиметровите превозвачи в Благоевград.

Досега хората са привикнали да заплащат приблизително сред 1,50 и 2,00 лв. за курс. С новите цени под 2,00 лв. курс към този момент няма да има.

Хората са на мнение, че в дребните обитаеми места покачването няма да се усети доста. Според тях в огромните градове този скок не е оневинен, защото изискванията няма да се подобрят.

Таксиметровите апарати би трябвало да бъдат изменени с новите по-високи цени в лицензирани сервизи до 2 май. Шофьорите, които не спазят периода, ги заплашва санкция до 1000 лв..

Репортер: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР