Складове и сгради в селскостопанска кооперация, навеси и дървени постройки,

...
Складове и сгради в селскостопанска кооперация, навеси и дървени постройки,
Коментари Харесай

Складове и земеделски ниви изгоряха при 3 пожара в Карнобатско

Складове и здания в селскостопанска кооперация, навеси и дървени постройки, както и аграрни ниви изгоряха при 3 пожара в карнобатските села Венец, Церковски и Добриново. Огнищата са потушени от огнеборци от Бургас, Карнобат и Средец. 
В село Церковски огнената буря е обхванала селскостопански двор. Всички здания и оборудването в него са изгорели. В село Венец огънят е обхванал няколко изоставени къщи. Овладян е преди да доближи обитаеми постройки. В Добриново са горели сухи треви и аграрни ниви, обобщава кметът на Карнобат Георги Димитров, който самичък е взел участие в гасенето на огъна в селата Венец и Церковски:
" Вятърът беше извънредно мощен, разпалваше. Пристигаха хора от " Винпром Корнобат ", земеделските производители с водоноски, самите хора помагаха. Слаба богу обитаеми къщи не изгоряха. Няма и жертви. Целта беше да бъде овладян огънят, с цел да не влезе в обитаемоте места. "  
И трите пожара са загасени към 2 часа нощес.
Положението с пожарите на територията на Бургаска област е овладяно, потвърдиха от ОД на Министерство на вътрешните работи. Множество пожари са зародили нощес след 22.30 ч. За локализиране на огнената буря в двата бургаски квартала Рудник и Черно море е включен целия свободен състав на първа и втора противопожарни служби - Бургас. Към момента огнищата са локализирани, като няма разгръщане или заплаха от ново запалване. Нанесени са материални вреди главно в ниска растителност и шубраци, дървени бараки и една - две необитаеми къщи на територията на Изворище. 
БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР